Site icon NewsIT

Μείωση 25% κατέγραψε το ελληνικό yachting το 2024 – Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης στο newsit.gr

15.10.2024 | 15:08
Μείωση 25% κατέγραψε το ελληνικό yachting το 2024 – Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης στο newsit.gr

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εργαζομένων στις θαλαμηγούς αναψυχής, τις προκλήσεις του ελληνικού yachting και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον θαλάσσιο τουρισμό αναψυχής μίλησε στο newsit.gr ο πρόεδος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Cpt, Γιώργος Βάλλης.

Ο Γιώργος Βάλλης επεσήμανε ότι το καλοκαίρι του 2024 σημειώθηκε μείωση στον θαλάσσιο τουρισμό αναψυχής, η οποία αγγίζει ποσοστά της τάξης του 20% με 25%. «Επηρέασαν σε αυτό και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro, αλλά και οι εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική», ανέφερε.

«Επειδή η σεζόν δεν πήγε καλά, πολλοί συνάδελφοί μας έμειναν άνεργοι, περιμένοντας την επόμενη σεζόν», τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη.

Ο κ. Βάλλης αναφέρθηκε και στα πάγια αιτήματα που βάζει ο κλάδος για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού αναψυχής, όπως η εξόπλιση των σκαφών με απινιδωτές και η χρήση συστημάτων τηλεϊατρικής, η πρόβλεψη για θέσεις ΑμεΑ στα πλοία, αλλά και η εφαρμογή πρωτοκόλλου για την απομάκρυνση των ληγμένων ναυτικών φωτοβολίδων.

«Χρειάζεται μεγάλη εποπτεία στις φωτοβολίδες, έχουμε δει πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί. Δεν γίνεται να μπορεί ο οποιοσδήποτε, να μπορεί να τις διοχετεύσει οπουδήποτε», τόνισε.

Γ. Βάλλης (Πρόεδρος της Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών) στο newsit.gr: 25% κάτω το ελληνικό yachting

Οι αλλαγές στον κανονισμό ταχυτήτων, αλλά και η τοποθέτηση φάρων σε ερημικές νησίδες, για τη βελτίωση των συνθηκών ναυσιπλοΐας, είναι επίσης ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων της Ένωσης, σύμφωνα με τον κ. Βάλλη.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ αναφέρθηκε και στις επαγγελματικές ευκαιρίες που δίνει ο κλάδος, ειδικά σε νέους που επιθυμούν μία σταθερή δουλειά με υψηλές απολαβές.

«Εμείς μέσα από την Ένωση δίνουμε τη δυνατότητα να καθοδηγήσουμε οποιονδήποτε νέο θέλει να μπει στον κλάδο. Κάνουμε σεμινάρια σε όσους ενδιαφέρονται, ειδικά σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το κομμάτι της εξυπηρέτησης», είπε.

Γνώστης της θάλασσας και έχοντας διανύσει πολλά μίλια πάνω στα σκάφη ο Γιώργος Βάλλης αποκάλυψε ποιο είναι το δικό του αγαπημένο ελληνικό νησί: «Είναι ξερονήσι, δεν μπορώ να μείνω, αλλά είναι η Πολύαιγος, που δεν την ξέρει σχεδόν κανένας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version