Τετάρτη, 4 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Μενίδι: Αγωνιώδης απεγκλωβισμός γυναίκας από σπίτι που έπιασε φωτιά

Μενίδι: Αγωνιώδης απεγκλωβισμός γυναίκας από σπίτι που έπιασε φωτιά

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (04.09.2024) σε μονοκατοικία στο Μενίδι Αττικής. Μια γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα στο φλεγόμενο κτίριο.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην οδό Πραξιτέλους, στο Μενίδι. Εντός του σπιτιού βρισκόταν μια γυναίκα περίπου 65 ετών και ο σύζυγός της.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, του τομέα Μενιδίου – Ζεφυρίου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τον χώρο από την κεντρική είσοδο λόγω της έξαρσης της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη χρήση σκάλας έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν η γυναίκα και προσπάθησαν πρώτα να την καθησυχάσουν και στη συνέχεια να την απεγκλωβίσουν από τον χώρο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί είπαν στη γυναίκα: «Μη φοβάσαι, ακόμα και να έρθει πίσω σου η φωτιά, θα σε βγάλουμε από το παράθυρο, είμαστε δέκα άνθρωποι από κάτω, δεν θα πάθεις τίποτα». 

Στο σημείο βρίσκονταν ήδη 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες, που φαίνεται ότι ξεκίνησαν από το λεβητοστάσιο της κατοικίας και είχαν επεκταθεί σε ξυλεία που είχε ο σύζυγος της γυναίκας.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μια ειδική μάσκα στη γυναίκα και μόλις περιόρισαν τις φλόγες κατάφεραν να τη βγάλουν έξω, όπου την περίμενε η κόρη της.

Στο συμβάν κλήθηκε και το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τη γυναίκα, η οποία είχε εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις