Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μενίδι: Προφυλακιστέος ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Μενίδι: Προφυλακιστέος ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (20.5.24) ο 50χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι, με θύμα την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα δύο παιδιών.

O 50χρονος γυναικοκτόνος απολογήθηκε στην 28η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας  και οπλοχρησίας.

Κατά πληροφορίες στην απολογία του ομολόγησε όπως και προανακριτικά το έγκλημα και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Πριν την σημερινή απολογία του πάντως, είχε εμφανιστεί αμετανόητος και κυνικός, δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως δεν μετανιώνει για ότι έκανε.

Το χρονικό του φονικού

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν ο 50χρονος έστησε καρτέρι στην 40χρονη και με ένα κουζινόμαχαιρο αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας των δύο παιδιών τους. 

Αμέσως μετά ο 50χρονος διέφυγε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά σε μια οικοδομή και αμέσως ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του.

Την Παρασκευή ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος υποστήριξε στον εισαγγελέα: «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook».

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε 17 μαχαιριές στον λαιμό και στον θώρακα, ενώ ο 50χρονος φέρεται να άφησε το μαχαίρι στο σημείο της δολοφονίας, καθώς είχε «κολλήσει» στο σώμα της γυναίκας, μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Όπως αποκαλύφθηκε η 50χρονη ήταν επί χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας και παρά το γεγονός ότι τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία, τίποτα δεν κατάφερε να αποτρέψει τη δολοφονία του. 

Σημειώνεται πως η ίδια είχε αρνηθεί να μεταφερθεί σε ένα από τα safe houses όπως της είχε προτείνει η αστυνομία, μετά και την τελευταία καταγγελία. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις