Site icon NewsIT

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο με διαρρήκτη που «σηκώνει» μπουγάδα από μπαλκόνι – Σε γκέτο έχει μετατραπεί η περιοχή

19.10.2024 | 21:35
Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο με διαρρήκτη που «σηκώνει» μπουγάδα από μπαλκόνι – Σε γκέτο έχει μετατραπεί η περιοχή

Σε γκέτο έχει μετατραπεί το Μενίδι, με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν κάθε μέρα με τον φόβο μήπως ζήσουν ακόμη μία νέα ληστεία.

Σε δύο βίντεο ντοκουμέντο που βγήκαν στο «φως» από τον ALPHA, φαίνεται η δράση των κουκουλοφόρων που δεν διστάζουν να κάνουν ληστείες παρά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν πάρει οι κάτοικοι του Μενιδίου.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένας κουκουλοφόρος να περνά τα κάγκελα ασφαλείας ενός μπαλκονιού που βρίσκεται στον 2ο όροφο πολυκατοικίας. Με λοστό και φακό στο χέρι παραβιάζει την αποθήκη του σπιτιού ενώ οι ιδιοκτήτες βρίσκονται μέσα.

Ο διαρρήκτης τη στιγμή που έφευγε βούτηξε και ρούχα που είχε απλώσει στα κάγκελα του μπαλκονιού η οικογένεια που ζει στο σπίτι.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια ενός δεύτερου διαρρήκτη που προσπαθούσε να παραβιάσει τον φεγγίτη σε ταράτσα μεζονέτας.

«Τον είδα μέσα στο σπίτι, είχε πέσει στο κρεβάτι, και προσπαθούσε να βγάλει τα συρτάρια. Έψαξε το ψυγείο, τα συρτάρια, τις ντουλάπες», είπε φοβισμένη στην κάμερα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Δυστυχώς η κατάσταση στο Μενίδι έχει βγει εκτός ελέγχου, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως τα σπίτια τους έχουν παραβιαστεί από 3 με 4 φορές.

«Έχουμε κάνει τα σπίτια μας φρούρια, φυλακές», λέει ακόμη μία κάτοικος.

Παρά τα κάγκελα που έχουν βάλει οι κάτοικοι στα παράθυρά τους, τους συναγερμούς και τις κάμερες ασφαλείας, οι δράστες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις ληστείες ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Ναρκωτικά, όπλα και άσκοποι πυροβολισμοί

Το Μενίδι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Μόλις 500 μέτρα μακριά από το δημαρχείο Μενιδίου, η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο. Οι κάτοικοι παραπονιούνται πως ζουν από τύχη μιας και πολύ συχνά πέφτουν πυροβολισμοί ανάμεσα στις πολυκατοικίες.

«Καθόμουν στο μπαλκόνι και ήρθε η σφαίρα στο διπλανό μπαλκόνι», είπε μία κοπέλα στην κάμερα.

Στην «καρδιά» του γκέτου βρίσκεται και η εγκαταλελειμμένη κατοικία του Μενιδίου όπου έμποροι όπλων από την Αλβανία την είχαν μετατρέψει σε αποθήκη οπλισμού με εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες.

Μετά την σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού, η αστυνομία συλλέγει γενετικό υλικό και αποτυπώματα από την 2όροφη πολυκατοικία ώστε να εντοπιστούν τα άτομα που επισκέφθηκαν το κτίριο ή μπορεί να εμπορεύθηκαν τον βαρύ οπλισμό.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει κάνει φύλλο και φτερό τόσο την πολυκατοικία όσο και τις συνομιλίες που βρέθηκαν στο κινητό του 40χρονου Αλβανού.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version