Σάββατο, 28 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Μετά την Αφροδίτη της Μήλου, ο Παρθενώνας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να προβάλει τον Παρθενώνα κατεστραμμένο επέλεξε μία…

αγγλική εταιρεία, που δραστηριοποιείται διεθνώς στα χρηματιστηριακά παράγωγα και τα spread.

 

“Αν σκέφτεσαι μήπως το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή, επικοινώνησε μαζί μας”γράφει η εταιρεία IG INDEX, σε διαφήμισή της με φόντο το κορυφαίο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Πρόκειται για την πρώτη αρνητική διαφήμιση στην ιστορία του μνημείου, χωρίς μάλιστα να ζητηθεί κάποια άδεια από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ή το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τη χρήση της φωτογραφίας.

Η νέα αυτή πρόκληση είναι η τελευταία, σειράς αρνητικών δημοσιευμάτων του γερμανικού περιοδικού Focus το οποίο εξαπολύει πλέον σε καθημερινή βάση τόσο μέσα από το έντυπο όσο και μέσα από την ιστοσελίδα του ευθείες επιθέσεις εναντίον των ελλήνων αλλά και των μνημείων της χώρας.

Και ενώ το Focus συνεχίζει τις επιθέσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις όσον αφορά στην ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο. «Υπάρχει προφανώς μία μικρή διαφωνία» τόνισε ο Στέφαν Μπρέντολ και αναφερόμενος στη συνάντηση του Γερμανού πρεσβευτή με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τη χαρακτήρισε «φιλική», στην οποία η… διαφωνία δεν αναφέρθηκε. 

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση του ΙΝΚΑ για μποϋκοτάζ, ο Γερμανός διπλωμάτης επεσήμανε πως «ο πρεσβευτής μας προσπαθεί πάντα να είναι ένας διαθέσιμος συνομιλητής και να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαστε των γερμανικών αποζημιώσεων!

Νέα απίστευτη πρόκληση από το περιοδικό Focus

Δημαγωγοί, Πάγκαλοι και Πετσάλνικοι, αγύριστα κεφάλια

Πάγκαλος προς Γερμανούς: Μας κλέψατε τον χρυσό

Οργή Πετσάλνικου για ανθελληνικά δημοσίευματα

Ακραία πρόκληση κατά της Ελλάδας από γερμανικό περιοδικό

Γερμανοί βουλευτές υπέρ της Ελλάδας

Πεντάγωνο: Να ποιοί είναι οι απατεώνες της Ευρώπης!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε