Ελλάδα

Μετακίνηση Χριστούγεννα: Πέντε σταθμοί του Μετρό κλείνουν το απόγευμα

Πέντε σταθμοί του Mετρό κλείνουν το απόγευμα της Παρασκευής (25/12) στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, από τις 17:00 έως τις 21:00 κλειστεί θα είναι οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Θησείο.

Κατά το ίδιο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Click4more: ECDC: Πράσινη η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας των τεστ για τον κορονοϊό

Χριστούγεννα με lockdown: Τι ισχύει και τι επιτρέπεται

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και θα είναι εντελώς διαφορετικά, όπως άλλωστε περάσαμε και το Πάσχα. Με περιορισμούς κι απαγορεύσεις, που επιβάλλει η προστασία από τον κορονοϊό. Οι φετινοί εορτασμοί των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα γίνουν υπό αυστηρά μέτρα και κανόνες, σε στενό κύκλο έως 9 ατόμων, ενώ δεν θα διευρυνθεί το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που είναι από τις 10:00 μμ έως τις 05:00 πμ. Μετακινήσεις αυτές τις ώρες θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Οι οικογένειες θα μπορέσουν να βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα, όπως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι. Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί ειδικά μετά τις 22.00 το βράδυ. 

Ειδικότερα, τι ισχύει:

  • Δεν επιτρέπονται τα κάλαντα.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς κάποια εξαίρεση.
    Παντού θα υπάρχει αστυνομική παρουσία.
  • Στις εκκλησίες θα μπορούν να πάνε πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς.
  • Ο κωδικός μετακίνησης στο 13033 είναι το 6, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έδωσα στον ληστή μία εικόνα της Παναγίας για να τον βοηθήσει», λέει η σύζυγος του επιχειρηματία για την εισβολή ενόπλων στο σπίτι τους στον Άλιμο
«Φεύγοντας μου είπε "εάν με βοηθήσει Παναγία στο υπόσχομαι ότι θα έρθω μία μέρα χωρίς τη μάσκα να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"»
Η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος διαρρηκτών
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 1