Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα – Κατέληξε 77χρονη ανεμβολίαστη στο Σωτηρία

Την ζωή της έχασε μια 77χρονη ανεμβολίαστη γυναίκα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι η πρώτη ασθενής που κατέληξε από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα.

Η 77χρονη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» και πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, τα μόνα νοσοκομεία που έχει γίνει γονιδιακός έλεγχος για το ποιοι διασωληνωμένοι νοσούν με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ο «Ευαγγελισμός» και το «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα ξεκινά η χορήγηση χαπιών για τον κορωνοϊό σε ασθενείς με Covid. Θα μπορούν να τα λάβουν ανοσοκατασταλμένοι, παχύσαρκοι, άτομα που πάσχουν από διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις.

Προϋπόθεση θα είναι να έχουν θετικό μοριακό τεστ, ενώ θα δίνονται με έγγραφη συγκατάθεση του ασθενούς.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του Βασίλη Καλογήρου - Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
«Δεν μας έχουν δώσει κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα στην εγκληματική ενέργεια» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου
Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βασίλη Καλογήρου στον Τύρναβο