Με το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας να έχει ξεκινήσει νωρίτερα απ ότι περίμεναν οι λοιμωξιολόγοι και με την εφαρμογή του τρίπτυχου “μάσκα – αντισηπτικό – αποστάσεις” να μην αφήνει πολλά περιθώρια, ένας Έλληνας εφευρέτης δημιούργησε την πιο έξυπνη πατέντα των ημερών, με την οποία αποφεύγεται η οποιαδήποτε επαφή με επιφάνειες στις οποίες ο ιός παραμένει ακόμα και για μέρες.
Η έξυπνη χειρολαβή του Στράτου Σεϊτανίδη αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο προστατευτικό αξεσουάρ προέκτασης των χεριών, που με την πολλαπλή χρήση του μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού από λανθασμένες καθημερινές κινήσεις εκτός σπιτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο εφευρέτης και δαιμόνιος επιχειρηματίας η χειρολαβή είναι τόσο μικρή και ελαφριά που χωρά ακόμα και στην τσέπη.
«Όταν άκουγα τους ειδικούς στις ενημερώσεις τους να δηλώνουν πως ο ιός έχει την δύναμη να παραμένει στο μέταλλο για τουλάχιστον πέντε ημέρες, στο πλαστικό και το ανοξείδωτο μέχρι τρεις μέρες, σκέφτηκα πως η ζωή μας εκτός σπιτιού είναι γεμάτη από τέτοιους είδους υλικά. Στο λεωφορείο ή ακόμα και στο Μετρό αν μπει κάποιος θα δει πολλά από αυτά σε κάθε σημείο όπως ο σωλήνας των χειρολαβών, η ίδιες οι χειρολαβές αλλά και τα καθίσματα. Από την άλλη μας λένε και για τους ανελκυστήρες και τα κουμπιά μεταφοράς μεταξύ στους ορόφους και ούτω κάθε εξής. Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα ενός αξεσουάρ το οποίο θα χρησιμοποιείται ως προέκταση του χεριού με αποτέλεσμα οι επαφή με τις επιφάνειες να μειώνονται όσο γίνεται περισσότερο».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα σχέδια πολλά, ωστόσο ως καταλληλότερο θεωρήθηκε αυτό που μοιάζει με λαβή με το οποίο μπορεί κάποιος να ανοίξει ακόμα και πόρτες αφού εφαρμόζει τέλεια σε κάθε πόμολο.
«Η όλη διαδικασία είχε πλάκα γιατί με όσους το συζητούσα ή νόμιζαν ότι τους έκανα χιούμορ ή δεν περίμεναν πως θα μπορούσα να το φτιάξω και θα τα παρατούσα. Μόλις όμως το είδαν και τους εξήγησα την χρήση τα έχασαν, αφού δεν περίμεναν πως μ ένα τόσο μικρό αντικείμενο θα μπορούσαν να κάνουν τόσα πράγματα. Χρησιμοποιείται ακόμα και στα ΑΤΜ, αφού το μοναδικό που καλούμαστε να κάνουμε με τα χέρια μας είναι μόνο να βάλουμε την κάρτα στην ειδική εγκοπή, από κει και πέρα με την λαβή μπορούμε να πατήσουμε τους κωδικούς μας ακόμα και σε touch screen επιφάνειες».
Εκτός όμως από την έξυπνη χειρολαβή, η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες με τους Ιταλούς και τους Άγγλους να δείχνουν ενθουσιασμένοι, ο Έλληνας εφευρέτης είχε φτιάξει λίγο πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, την πρώτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υφασμάτινη μάσκα προστασίας.
«Για την μάσκα προστασίας, την περίοδο που δεν υπήρχαν χειρουργικές στα φαρμακεία, είχα φτάσει μέχρι και σε υπουργικό γραφείο προκειμένου να μιλήσω γι αυτήν και το μόνο που εισέπραξα ήταν αδιαφορία την ώρα που στο εξωτερικό η δική μου δημιουργία γινόταν ανάρπαστη. Λίγους μήνες μετά μάθαμε και εδώ την υφασμάτινη, αλλά τι να το κάνεις έτσι είναι όταν ζεις στην Ελλάδα δυστυχώς. Αν είχαν ακούσει εξ αρχής, ακόμα και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις σχολικές μάσκες θα είχαν λυθεί προ πολλού».