Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μικρές “οάσεις” στη καρδιά της Αθήνας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Μικρές “οάσεις” στη καρδιά της Αθήνας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας κρύβει μικρούς…θησαυρούς. Περιπλανηθείτε στις “οάσεις” της πλατείας Καρύτση, της οδού Κολοκοτρώνη πίσω από την παλιά Βουλή και κάντε μία στάση στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης.

Κάντε ένα περίπατο με το ταίρι σας, απολαύστε στιγμές γαλήνης κάτω από τα πλατάνια και θυμηθείτε γιατί η Αθήνα ήταν και παραμένει μια από τις ωραιότερες και ιστορικότερες πόλεις του κόσμου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΤΣΗ

Η πλατεία πήρε το όνομά της από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση εκεί οπου βρισκόταν ένας προγενέστερος βυζαντινός ναός που ανήκε στην οικογένεια Καρύτση. Σήμερα, οι παλιές βιοτεχνίες του 1960 έχουν μεταφορωθεί σε μπαράκια και cafe. Σήμα κατατατεθέν της ιστορικής πλατείας παραμένουν τα παλιά γραφεία τπθ δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη.

Η πλατεία Καρύτση αγαπήθηκε φανατικά από τους καλλιτέχνες, τους θεατρόφιλους και τους ανθρώπους των media για τα χαρακτηριστικά μικρά μπαράκια της με τα καθαρά ποτά και την εναλλακτική μουσική.

Η “ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ” ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Η Κολοκοτρώνη αρχίζει από τη Σταδίου και καταλήγει στην Αιόλου. Η πλατεία Κολοκοτρώνη είναι ένα από τα ιστορικότερα σημεία της πρωτεύουσας καθώς εδώ και περίπου έναν αιώνα έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και την παλιά Βουλή που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Μπροστά από το Μουσείο βρίσκεται ο χάλκινος ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο οποίος χάρισε το όνομά του στον ιστορικό δρόμο. Τα καφέ και τα εστιατόρια που βρίσκονται εκεί είναι πόλος ελξης για χιλιάδες Αθηναίους και πολλούς τουρίστες.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Αιόλου, Καραγιώργη Σερβίας και Κολοκοτρώνη είναι ένα από τα πιο hot spot της Αθήνας. Προσφέρεται για βόλτα από νωρίς το πρωί για καφεδάκι ενώ το βράδυ θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μαγαζιά για να απολαύσετε το ποτό σας.

Η περιοχή πήρε το όνομά της από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης η οποία είναι έργο του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυτατζόγλου και έγινε η πρώτη Μητρόπολη των Αθηνών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεκαήμερο προσφορών από σήμερα στα μαγαζιά της Αθήνας

Πάρκο Τρίτση: Μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη – ΦΩΤΟ

Μυστική όαση πίσω από την Βασιλίσσης Σοφίας! 

Τα 10 ωραιότερα cafés του κόσμου – Εκπληκτικές ΦΩΤΟ

 



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε