Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2017: Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2017

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2017 έρχεται να προσφέρει για άλλη μία χρονιά ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Δείτε τι περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ.

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και σκάκι φιλοξενεί το 5ο μικρό Παρίσι των Αθηνών 2017.

«Η Γυναίκα στην Ευρώπη» στο μικρό Παρίσι των Αθηνών 2017

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Η Γυναίκα στην Ευρώπη» («la femme en Europe»). Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των καιρών μας, είναι η θέση της γυναίκας στην Ευρώπη του σήμερα και του αύριο. Οι τέχνες καλούνται και πάλι να φωτίσουν το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών μας, αφού είναι το αιώνιο βήμα της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου. Γυναίκες και άνδρες καλλιτέχνες-δημιουργοί και φυσικά καλλιτεχνικές ομάδες θα «υπερασπιστούν» με τον τρόπο τους αυτό το δικαίωμα, επιλέγοντας σχετική θεματολογία στην καλλιτεχνική τους πρόταση.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, 5 έως 15 Οκτωβρίου 2017 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και όπου, εδώ και χρόνια, συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.

Οι καλλιτεχνικοί χώροι του φεστιβάλ

Συμμετέχουν πάνω από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε περισσότερα από 40 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά μπιστρό, ξενοδοχεία, πάρκα, νεοκλασσικά-ιστορικά κτίρια και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).

Ο παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Πελοποννήσου, ο πολυχώρος Αγγέλων βήμα (θέατρο-μουσικό μπιστρό-γκαλερί), τα θέατρα Σταθμός, Aλλαγών και Βικτώρια, η γκαλερί MatchPoint, oι χώροι Μπυράκι, Cafe Concerto, Cabaret Voltaire και el Convento de l’ Arte, το Εθνικό Ωδείο, τα ξενοδοχεία Novotel & Wyndham Grand, το Απολλώνιο Ωδείο, η γκαλερί htc31 και το 51ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών είναι οι χώροι που συμμετέχουν φέτος στο «μικρό Παρίσι των Αθηνών 2017».

Η πλατεία του Αγίου Παύλου, οι γύρω πεζόδρομοι, και ο πεζόδρομος Μαιζώνος στην πλατεία Βάθης, στην καρδιά της ευρύτερης περιοχής, θα φιλοξενήσουν συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου, δρόμου και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. H πλατεία Καραϊσκάκη  θα φιλοξενήσει την έναρξη και άλλες δράσεις του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και  του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις