Site icon NewsIT

Μικρός Μπεν Νίνταμ: Πέρασαν 33 χρόνια από τη μέρα που εξαφανίστηκε από την Κω

24.07.2024 | 12:13
Μικρός Μπεν Νίνταμ: Πέρασαν 33 χρόνια από τη μέρα που εξαφανίστηκε από την Κω

epa06106901 (FILE) An undated file handout photograph made available by British South Yorkshire Police on 17 May 2015 showing British child, Ben Needham from Sheffield, northern England, who was just 21 months old when he disappeared from the village of Iraklise, Kos, Greece, on 24 July 1991 while on holiday with his grandparents. Reports on 24 July 2017 state that human blood has reportedly been found on a toy car and sandal believed to have belonged to Ben Needham. The sandal and car will now be tested for Ben's DNA. EPA/SOUTH YORKSHIRE POLICE / HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES *** Local Caption *** 53030032

Πέρασαν 33 χρόνια από τη μέρα που ο μικρός Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε για πάντα από την αγκαλιά της οικογένειάς του, που εκείνη την εποχή βρισκόταν για δουλειές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω

Ο μικρός Μπεν ήταν 21 μηνών, βρισκόταν μαζί με την μητέρα και τους παππούδες του στο νησί της Κω. Τελευταία φορά εθεάθη κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο να περπατά. Κανείς δεν τον είδε ξανά από τότε.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 33 ετών από την εξαφάνισή του η οικογένεια έκανε μια νέα ανάρτηση ζητώντας πληροφορίες.

Σημειώνεται πως η οικογένεια έχει κινήσει γη και ουρανό, ωστόσο δεν έχει εντοπίσει κανένα ίχνος του.

Στην ανάρτηση η οικογένεια έδωσε και μια νέα φωτογραφία πως θα ήταν σήμερα ο Μπεν σε ηλικία 35 ετών.

 

Η εξαφάνιση του Μπεν

Ο Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών στο νησί της Κω. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι ότι απήχθη. Ωστόσο, από το 2017, η Βρετανική Αστυνομία εικάζει ότι ο Μπεν είναι νεκρός και βρίσκεται θαμμένος στο νησί της Κω.

Την ημέρα της εξαφάνισης τον Μπεν φρόντιζαν οι παππούδες του, ενώ η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, πήγε να εργαστεί σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Ο Μπεν μπαινόβγαινε στο σπίτι που η οικογένεια ανακαίνιζε και έπαιζε έξω: Περίπου στις 14:30, οι παππούδες συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί.

Η οικογένεια του έψαξε πρώτα την περιοχή για τον Μπεν, υποθέτοντας ότι είχε περιπλανηθεί μακριά, ή ότι ο έφηβος γιος τους, ο Στίβεν, τον είχε πάρει για βόλτα με το μοτοποδήλατο του. Όταν τελικά δεν βρήκαν κανένα ίχνος του αγοριού, ενημέρωσαν την αστυνομία.

Ωστόσο, η αστυνομία αμφισβήτησε τους Νίνταμ, κρατώντας τους ως υπόπτους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ενημέρωση των αεροδρομίων και των λιμανιών.

Τελικά διεύρυναν την αναζήτησή τους για το παιδί και τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία, το στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ένα από τα σενάρια είναι άγνωστοι να απήγαγαν τον Μπεν και στην συνέχεια να τον μετέφεραν εκτός νησιού.

Η άλλη θεωρία είναι ότι ο Μπεν σκοτώθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, και οι δράστες τον έθαψαν κάπου στο νησί.

Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία από το Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αναζητήσει ένα χώρο που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να περιέχουν τα λείψανα του Μπεν. Με ειδικά μηχανήματα και τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν φύλλο και το φτερό το σημείο – που θεωρούσαν ότι είχε θαφτεί – χωρίς να βρουν ίχνος του.

Η μητέρα του εξακολουθεί να τον αναζητά μέχρι σήμερα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version