Site icon NewsIT

Μήλος: Μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

23.08.2024 | 07:01
Μήλος: Μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

Aerial view to the chalk rock formations of Sarakiniko with people enjoying the sparkling blue sea on a hot summer day, Milos island, Cyclades, Greece

Η Μήλος, ο τόπος που ανακαλύφθηκε ένα απ´ τα μεγαλύτερα αριστουργήματα, αυτό του αγάλματος της Αφροδίτης, αποδεικνύει ότι πολλές φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν μια εικόνα.

Τα δυο σβηστά ηφαίστεια στα εδάφη της, την έχουν προικίσει μ´ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον που περιλαμβάνει πετρώματα, σπήλαια και παραλίες που μοιάζουν με καρτ ποστάλ, ενώ η ιστορία κάνει δυναμικά το παρόν της προσφέροντας μνημεία που επιβάλλεται να επισκεφτείς.

Πάμε λοιπόν να δούμε γιατί έπρεπε ήδη να βρισκόσουν στη Μήλο…

Όταν κλείσεις διακοπές για τη Μήλο είναι σίγουρο πως το μόνο πράγμα που περνά απ´ το μυαλό σου είναι οι εξωπραγματικές παραλίες του νησιού και πολύ σωστά σκέφτεσαι. Λίγο όμως πριν ή και μετά τις βουτιές σου, μην χάσεις την ευκαιρία να την εξερευνήσεις.

Ξεκινά με την Πλάκα, την γραφική της πρωτεύουσα, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για να ανακαλύψεις και τα γύρω της χωριουδάκια όπως αυτού του Φυροπόταμου με τα πολύχρωμα του σύρματα ή του Φουρκοβουνίου.

Περιηγήσου στα πέτρινα της μονοπάτια και τις παραδοσιακές εκκλησίες της Παναγίας της Θαλασσίτρας ή της Κορφιάτισσας, σημάδια της έντονης χριστιανικής παράδοσης του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version