Site icon NewsIT

Κηδεία Μίμη Πλέσσα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Βαθιά συγκινημένη η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ

09.10.2024 | 10:49
Κηδεία Μίμη Πλέσσα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Βαθιά συγκινημένη η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από το πρωί της Τετάρτης (9.10.24) στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών η σορός του Μίμη Πλέσσα που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (5.10.24), μία εβδομάδα πριν γιορτάσει τα 100α γενέθλιά του.

Η κηδεία του Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα θα είναι λιτό και σεμνό, όπως ήταν και η ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που έχει επηρεάσει με τις μελωδίες του την ελληνική μουσική για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ήδη από το πρωί πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Α’ Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έφτασε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα Λουκίλα Καρρέρ, βαθιά συγκινημένη και κρατώντας από το χέρι την κόρη της.

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας φάρος πολιτισμού»

«Για μας, για όλους τους Έλληνες, ο Μίμης Πλέσσας ήταν και θα παραμείνει ένας φάρος πολιτισμού. Γιατί τα τραγούδια του που μίλησαν στις καρδιές όλων των Ελλήνων θα τα τραγουδούν οι επόμενες γενιές. Κι αυτό δείχνει πόσο μεγάλος και σημαντικός καλλιτέχνης ήταν» δήλωσε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Πέρα από αυτό, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας πολύ ευγενικός δάσκαλος και φίλος. Όσες φορές συνεργαστήκαμε στο θέατρο, μας φερόταν με τον πιο ωραίο τρόπο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους νεότερους ανθρώπους» υπογράμμισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version