Σάββατο, 5 Οκτ.
28oC Αθήνα

Μίμης Πλέσσας: Το συγκινητικό «αντίο» του Στέφανου Κορκολή – «Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου θείε»

Μίμης Πλέσσας: Το συγκινητικό «αντίο» του Στέφανου Κορκολή – «Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου θείε»
NDPPHOTO

Ο ανιψιός του Μίμη Πλέσσα και γνωστός μουσικός, Στέφανος Κορκολής βιώνει μία τεράστια απώλεια μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς του, αφού ο πολυαγαπημένος του θείος πέθανε σήμερα (05.10.2024) και η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Στέφανος Κορκολής θέλησε να αποχαιρετήσει τον θρυλικό Έλληνα συνθέτη, που παράλληλα ήταν και θείος του, με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου θείε
Καλό σου ταξίδι τεράστιε Μίμη Πλέσσα», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο σπουδαίος συνθέτης που πέρασε στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, άφησε πίσω του, σε ηλικία 99 ετών, τη σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ και δύο παιδιά.

Ο 99χρονος Μίμης Πλέσσας πέθανε λίγες μέρες πριν γιορτάσει τα 100α του γενέθλια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Korkolis (@stefanoskorkolis_official)

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το πρωί του Σαββάτου, ο Στέφανος Κορκολής δήλωσε για την τελευταία φορά που τον είδε από κοντά: «Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι, πήγα να τον επισκεφτώ, παίξαμε πιάνο όπως συνηθίζαμε να παίζουμε πάντα, να αυτοσχεδιάζουμε οι δυο μας. Είπαμε τα δικά μας, δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε μια συναυλία που ονειρευόμασταν και θα λεγότανε “Τα δικά μας” και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε τη συμβουλή που του είχε δώσει κατά το ξεκίνημά του. «Θα θυμηθώ μια φράση που μου είχε πει όσο ήμουν πολύ πιτσιρικάς, λίγο πριν φύγω για το Παρίσι. Είχε πει “αγόρι μου γλυκό, Στεφανάκο, εκεί που θα πας, κοίτα να μεγαλουργήσεις να μάθεις από τους δασκάλους σου. Κοίτα να υπηρετήσεις τη μουσική και αυτή θα σε ανταμείψει”», λέει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις