Πέμπτη, 10 Οκτ.
21oC Αθήνα

Μίνι έμφραγμα στη Μεσογείων από πορεία εργαζομένων στο ΕΚΑΒ – Ανοιχτός τώρα ο δρόμος

Μίνι έμφραγμα στη Μεσογείων από πορεία εργαζομένων στο ΕΚΑΒ – Ανοιχτός τώρα ο δρόμος

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Μίνι κυκλοφοριακό έμφραγμα προκλήθηκε για μισή ώρα όταν οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στη Μεσογείων συνοδεία ασθενοφόρων. Ανοιχτός τώρα ο δρόμος.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται εδώ και καιρό το ΕΚΑΒ λόγω της υποχρηματοδότησης αλλά και της ανύπαρκτης συντήρησης των ασθενοφόρων.

Οι εργαζόμενοι εκπέμπουν SOS και προειδοποιούν πως η Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδος κινδυνεύουν να…ξεμείνουν από ασθενοφόρα!

Οι εργαζόμενοι που από σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, πραγματοποίησαν πορεία στη Μεσογείων προκαλώντας μίνι κυκλοφοριακό έμφραγμα για μισή ώρα, από τις 10.00 το πρωί εως τις 10.30.

Συγκεκριμένα, βγήκαν από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο τέρμα της οδού Υγείας, πέρασαν στο ρεύμα καθόδου της Μεσογείων (προς Αθήνα) και στο ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία, πέρασαν πάλι απέναντι στο ρεύμα ανόδου, πορεύτηκαν μπροστά από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς και στη συνέχεια επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ.

Οπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, πληρώνουν μόνοι τους από τον μισθό τους των 700 ή 800 ευρώ το μήνα, τα χρήματα για τις μετακινήσεις και τη διαμονή εκτός έδρας και τα χρήματα αυτά δεν τους έχουν καταβληθεί εδώ και ένα χρόνο. Επίσης τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος “πρέπει να σταματήσει ο καννιβαλισμός στο ΕΚΑΒ. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε