Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Μηνύσεις κατά αγροτών στον Άρειο Πάγο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μηνυτήριες αναφορές κατά των αγροτικών μπλόκων υπέβαλαν στον Άρειο Πάγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το κόμμα Δράση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζήτησε να ασκηθεί δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών και να κινηθεί αυτόφωρα η διαδικασία κατά των αγροτών. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΞ ανεξάρτητα από τα αιτήματα των αγροτών το κλείσιμο των δρόμων είναι αδικαιολόγητο και απειλεί  την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών και όχι μόνο επιχειρήσεων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας και σε πολλές απολύσεις. 

Επιπλέον, οι ξενοδόχοι εξηγούν ότι το 2009 υπήρξε μείωση εσόδων κατά 16% και επισημείνουν ότι τα μπλόκα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον κλάδο, καθώς έχουν οδηγήσει σε ακύρωση πολλών κρατήσεων και “πάγωμα” των κρατήσεων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή το κόμμα «Δράση» ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών με επιβαρυντικές συνθήκες πρόκλησης κατάστασης κοινής ανάγκης για παράβαση καθήκοντος κ.λπ. 

Η “Δράση” ζήτησε, όμως, να ερευνηθούν και ποινικές ευθύνες των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους και των οργάνων της ΕΛΑΣ που παραβαίνουν το καθήκον τους αφού δεν ενεργούν για την αποτροπή των παράνομων ενεργειών, τη σύλληψη των παραβατών και την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε