Site icon NewsIT

Μισθολογικό μπόνους σε 550.000 δημοσίους υπαλλήλους – Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου

08.04.2014 | 08:24
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Από το 2015 θα μπει το μπόνους στο 85% των υπαλλήλων του Δημοσίου- Κριτήριο η αξιολόγηση, δεν θα πάρουν χρήματα οι υπάλληλοι που θα πάρουν κάτω από τη βάση - Ανάλογα με τα προσόντα και τη θέση ευθύνης θα δοθούν τα χρήματα - Ανοίγει ο δρόμος για νέο μισθολόγιο από τον επόμενο χρόνο

Κι όμως δεν είναι ανέκδοτο, ούτε πρόκειται για… μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Όπως λένε συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης το μισθολογικό μπόνους, επιπλέον χρήματα δηλαδή, στους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπετε και θα δοθεί.

Οι αυξήσεις στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων θα έρθουν από το 2015 και θα αφορούν στο 85% αυτών.

Ουσιαστικά οι αυξήσεις θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αξιολόγηση των υπαλλήλων μέσα στο 2014. Η αξιολόγηση θα γίνει τους πρώτους δύο μήνες του 2015 ώστε να υπάρξει πλήρης αξιολόγηση των πεπραγμένων του 2014.

Ακόμη δεν έχει βγει η “εξίσωση” για τα ποσά που θα λάβουν οι υπάλληλοι

Σύμφωνα με το Capital από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λένε πως το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα προβλέπει ότι “οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοση του και τη θέση ευθύνης που έχει”.

Παράλληλα σχεδιάζεται “η βέλτιστη και πιο ορθολογική αξιοποίηση -χωρίς μείωση – της συνολικής ετήσιας μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου”.

Για τις αυξήσεις όλα θα κριθούν στην αξιολόγηση στις αρχές του 2015

Με βάση την αξιολόγηση που φέτος θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα το 15% των υπαλλήλων θα πάρει κάτω από τη βάση, ένα ποσοστό 25% θα αριστεύσει, ενώ το 60% των υπαλλήλων θα κριθεί προβιβάσιμο… Με λίγα λόγια το 85% θα πάρει πάνω από τη βάση και θα βάλει τα θεμέλια για την μισθολογική του εξέλιξη. Κάπως έτσι μπορεί να υπολογιστεί ότι 100.000 υπάλληλοι θα μείνουν στάσιμοι μισθολογικά, ενώ περίπου 550.000 θα έχουν δικαίωμα στο… όνειρο του μπόνους.

100.000 υπάλληλοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση

Για το μπόνους στο μισθό θα ληφθούν υπόψη τόσο τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου, αλλά και η θέση στην οποία υπηρετεί. Όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης και διαθέτουν περισσότερα προσόντα θα λάβουν μεγαλύτερο μπόνους από άλλους.

Σε ό,τι αφορά πάντως τόσο στα ποσά, όσο και στην… εξίσωση με την οποία θα προκύπτει το ποσό βάσει προσόντων, αξιολόγησης και θέσης ευθύνης ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Δεν έχει διευκρινιστεί δηλαδή πόσα θα είναι τα χρήματα και πως ακριβώς θα υπολογιστούν ανά υπάλληλο.

Πάντως σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους που θα πάρουν κάτω από τη βάση διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις, απλά θα αποκλειστούν από τις όποιες αυξήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Την τελευταία τετραετία βρέθηκαν εκτός Δημοσίου 200.000 υπάλληλοι

Όλες οι αλλαγές στο Δημόσιο την επόμενη διετία: Η κινητικότητα, η αξιολόγηση και η επιλογή προϊσταμένων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο – Μητσοτάκης: Καμία ανοχή

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και ομαδικές απολύσεις για την εκταμίευση της δόσης

Η τρόικα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το Δημόσιο – Έρχονται μόνιμος μηχανισμός αξιολόγησης και νέο μισθολόγιο από το 2015

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version