Τα δύο πιο «εύκολα» σώματα βάζουν «λουκέτο» στους απλούς οπλίτες. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθ.Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργηθεί η θητεία και να καλυφθεί από μισθωτούς. Άγνωστο όμως αν αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης της θητείας στα δύο Όπλα σε εννέα μήνες, δείχνοντας ότι η κατεύθυνση που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι προς την πλήρη κατάργηση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συγκεκριμένη δέσμευση περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα είχε εξεταστεί και από την κυβέρνηση της ΝΔ με χρονικό ορίζοντα το έτος 2011.
Μια τέτοια απόφαση σημαίνει και αύξηση του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες.
Από τις αρχές του έτους έχει διαταχθεί η απαγόρευση μετατάξεων στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, για να ενισχυθεί ο αριθμός των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς.
Μ.Ιωάννου