Ανακριβή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημερινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αξιολόγηση “light” σε δικά μας παιδιά» και «αξιολόγηση βάσει ειδικού συστήματος» στους αποσπασμένους υπαλλήλους των βουλευτικών γραφείων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε, σήμερα, ότι «τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».
Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι στη σκέψη μας να συζητήσουμε ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι» για να συμπληρώσει: «Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν αποσπασμένο».
Για το ίδιο θέμα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει:
1) Οι δημόσιοι υπάλληλοι που διατίθενται για τη γραμματειακή υποστήριξη σε γραφεία βουλευτών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γραφείο του Έλληνα Επίτροπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε γραφεία κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ! Με την Υπουργική Απόφαση της 6ης Ιουνίου 2014 του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εν λόγω κατηγορίες υπαλλήλων θα αξιολογηθούν για πρώτη φορά.
2) Το «ειδικό σύστημα αξιολόγησης» ή «αξιολόγηση light» είναι αναληθές. Το σύστημα αξιολόγησης είναι το ίδιο που ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
3) Η αναφορά σε «μισά κριτήρια» είναι αναληθής. Οι συντάκτες των εν λόγω ρεπορτάζ αγνοούν ότι 16 είναι τα κριτήρια που ισχύουν μόνο στην αξιολόγηση των προϊσταμένων στο Δημόσιο και όχι «για όλο το Δημόσιο», όπως ανακριβώς αναφέρουν.
4) Τα ρεπορτάζ σημειώνουν ότι «δεν αναφέρεται σαφώς εάν (η αξιολόγηση) θα τηρεί τον κανόνα της ποσόστωσης», κάτι που είναι αναληθές. Το άρθρο 6 της Υπουργικής Απόφασης αναφέρει σαφώς ότι εφαρμόζονται οι «διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4250/2014», οι οποίες είναι οι διατάξεις που περιγράφουν τα «ανώτατα ποσοστά ανά κλίμακα βαθμολόγησης» τη λεγόμενη δηλαδή ποσόστωση.
5) Η αναφορά σε «ειδική βαθμολόγηση σε πέντε κλίμακες» είναι αναληθής. Με βάση το Π.Δ. 318/92 για την «αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών», οι ίδιες ακριβώς κλίμακες ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
6) Η αξιολόγηση των εν λόγω δημοσίων υπαλλήλων (αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών, κλπ) δεν προσμετράται στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.
Τέλος, το υπουργείο τονίζει για μία ακόμη φορά ότι «κανένας απολύτως δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης και πως όλα όσα ακούγονται είναι ψευδή και παραπλανητικά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεν βγαίνουν! Δίνουν παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Βόμβα από το ΣτΕ για τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς! Κατασχέσεις για οφειλές κι ας μην ξέρει τίποτα ο δικαιούχος
Μετρό σε Γαλάτσι, Κυψέλη, Εξάρχεια και Κολωνάκι – Μπαίνει μπρος η γραμμή 4 του μετρό
Έβαλαν φωτιές στην Ακρόπολη Γκερέκου – Αλίγιεβα