Η αιτιολογία είναι ότι η διάκριση μεταξύ των δύο δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές και γι’ αυτό, επιτρέπεται πλέον στα πρατήρια άρτου που έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης και ολοκληρώνουν την έψηση σε αυτές, να κάνουν χρήση της ονομασίας “αρτοποιείου”.
Από την άλλη οι παραδοσιακοί φούρνοι που ζυμώνουν και φτιάχνουν μόνοι τους ψωμί, δίνεται το δικαίωμα να το επισημαίνουν με σχετικές πινακίδες. Και έτσι σύγχιση τέλος…
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι με άλλη τροποποίηση στο νόμο 3526/2007, αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησης του ψωμιού και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο άρτου σε ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, παντοπωλεία τρόφιμα ή ποτά.
Πλέον το ψωμί θα μπορεί να πωλείται οπουδήποτε αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών και οικοδομικών κανόνων προκειμένου να μην κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών.