Ελλάδα

Μονή Στομίου: Εκεί που πρωτομόνασε ο Άγιος Παΐσιος

Στην άκρη ενός φαραγγιού, σε ένα καταπράσινο σκηνικό δίπλα στο ποτάμι βρίσκεται ένα μοναστήρι διαφορετικό από τα άλλα. Είναι η Μονή Στομίου στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Το μοναστήρι που πρωτομόνασε ο Άγιος Παΐσιος ο όποιος πέρασε στην μικρή κωμόπολη τα παιδικά του χρόνια ερχόμενος στην βρεφική ηλικία με την οικογένεια του από τα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Το μοναστήρι βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία που προσφέρει στον επισκέπτη γαλήνη και ηρεμία. Όποιος βρεθεί στην περιοχή της Κόνιτσας ακούει από τους ντόπιους ότι αξίζει μια επίσκεψη εκεί.

Για να φτάσει κανείς στην Ιερά Μονή Στομίου, όταν βρίσκεται στην Κόνιτσα αρκεί να ακολουθήσει το μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι το οποίο ξεκινάει από το Γεφύρι της Κόνιτσας, το σπουδαιότερο αξιοθέατο της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi