Σάββατο, 7 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά: Θεματικά πάρκα στην Αττική

Μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά: Θεματικά πάρκα στην Αττική

Σήμερα θα μιλήσουμε για θεματικά πάρκα στην Αττική γιατί εδώ που τα λέμε, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια μονοήμερη εκδρομή μαζί με τα παιδιά.

Είναι πάντα μία καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας και να περάσετε οικογενειακά, κάνοντας κάτι διαφορετικό. Ειδικά για το τελευταίο, να ξεφύγετε δηλαδή από τα συνηθισμένα, ιδανική επιλογή αποτελούν τα θεματικά πάρκα.

Στην Αττική, αλλά και πολύ κοντά στην Αθήνα θα βρείτε θεματικά πάρκα, όπου οι μεγάλοι θα νιώσετε και πάλι παιδιά, ενώ οι μικροί θα παίξουν και θα κάνουν δραστηριότητες που θα ευχαριστηθούν αυτή την εκδρομή όσο τίποτε άλλο.

Μια φορά κι έναν καιρό – Αυλώνας: Στον Αυλώνα, μέσα στη φύση, θα συναντήσετε ένα βιωματικό πάρκο, που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς είναι η ζωή σε ένα παραδοσιακό χωριό και σε εσάς την ευκαιρία να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.

Θα απολαύσουν ατελείωτο παιχνίδι. Εδώ, τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από μια βιωματική ξενάγηση πώς είναι η ζωή σε ένα παραδοσιακό χωριό μιας άλλης εποχής, ενώ θα έρθουν σε επαφή με τα ζωάκια.

Και όπως λέει και το όνομα του πάρκου, θα ανακαλύψουν «Μια φορά κι έναν καιρό» πώς ήταν παλιά τα χωριά με τον νερόμυλο, το αλώνι, το πατητήρι, το μποστάνι με αρωματικά φυτά, τα παραδοσιακά σπίτια και καφενεία και οι στάβλοι με ζώα.

Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά όλο τον κύκλο του ψωμιού: από το όργωμα του χωραφιού με το αλέτρι, τη σπορά του σιταριού, το θερισμό, τη διαδικασία του ζυμώματος και τελικά το ψήσιμο του ψωμιού στον ξυλόφουρνο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις