Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Μόσιαλος για κορονοϊό: Αποστάσεις και στο σπίτι! Λογική η αναφορά για τα κρούσματα (Βίντεο)

Μόσιαλος για κορονοϊό: Αποστάσεις και στο σπίτι! Λογική η αναφορά για τα κρούσματα (Βίντεο)

Η αναφορά πως τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να είναι ανάμεσα στις 8.000 και τις 10.000 είναι λογική, η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει τα λάθη της Ιταλίας και οι πολίτες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και μέσα στο σπίτι! Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κορονοϊός δεν θα είναι η μοναδική πανδημία που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (24.03.2020) στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός και νυν καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics σημείωσε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις για να μη ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές στην Ιταλία.

Click4more Στους 19 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε και στις υποθέσεις σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα και χαρακτήρισε λογικές τις αναφορές για 8.000 με 10.000 χιλιάδες κρούσματα.

Όπως είπε, πρέπει να προσέξουμε:

Όσοι μένουν σπίτι να προσέχουν πολύ, να κρατούν αποστάσεις και εντός τους σπιτιού.
Να μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί φορείς.
Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα το καταλάβει ότι έχει τον ιό ή θα τον περάσει ελαφριά.

Εκτίμησε δε ότι χρειάζεται προστατευτικό υλικό και για τους ασθενείς που πάνε και έρχονται στα νοσοκομεία, για όσους δηλαδή πηγαίνουν στα νοσοκομεία για θεραπείες.

Μιλώντας για τα διαγνωστικά τεστ, τόνισε ότι η παγκόσμια αγορά δεν είναι στην καλύτερη φάση της αυτή την περίοδο.

Για την Ιταλία, ο Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε ότι πιθανόν κάποιοι άνθρωποι να έχουν νοσήσει πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του πρώτου επίσημου κρούσματος. Χάθηκε ένας ολόκληρος μήνας, έγινε μεγάλη διασπορά του ιού, ξέφυγε η κατάσταση και στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου μήνα, σημείωσε.

Το εμβόλιο

Στην Ελλάδα, όπως είπε ο Ηλίας Μόσιαλος, έχουμε τα φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και οι γιατροί τα χορηγούν στους ασθενείς κρίνοντας από τις ενδείξεις.

Μέχρι στιγμής με τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. «Όσο είναι λίγοι αυτοί που καταλήγουν στο νοσοκομείο τόσο περισσότερο θα αντέξει το σύστημα υγείας», επεσήμανε.

Click4more Εκτίμηση σοκ: ”Ως το τέλος του έτους θα διαρκέσει η κρίση κορονοϊού”

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη στον τομέα των εμβολίων και των φαρμάκων, ο Ηλίας Μόσιαλος είπε ότι «σε 6-7 βδομάδες θα ξέρουμε ποιο κοκτέιλ φαρμάκων θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα», τονίζοντας όμως ότι πρόκειται για προσωρινή λύση μέχρι να βγει το εμβόλιο.

«Μια αμερικανική εταιρεία δοκιμάζει σε ανθρώπους ήδη ένα εμβόλιο και υπάρχουν περίπου 20 προσπάθειες παγκοσμίως», είπε και προσέθεσε πως οι εταιρείες θα ετοιμάσουν την παραγωγή τους πριν δοθεί η έγκριση για να μειώσουν το χρόνο αναμονής.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο καθηγητής είπε ότι αν τα δύο πρώτα λειτουργήσουν θα έχουμε άμεσα την κυκλοφορία τους, ενώ αν δε λειτουργήσουν, τα επόμενα θα είναι έτοιμα το καλοκαίρι.

Δείτε όλα όσα είπε ο Ηλίας Μόσιαλος 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις