Ελλάδα

Μουσείο Ακρόπολης: Άρχισε το επετειακό συνέδριο «Ελληνιστική Αλεξάνδρεια: Εορτάζοντας 24 Αιώνες»

Τις εργασίες του "άνοιξε" χθες το επετειακό και ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο «Ελληνιστική Αλεξάνδρεια: Εορτάζοντας 24 Αιώνες», που ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης.

Το συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, του μουσείου της Ακρόπολης και του Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία του εορτασμού των 24 αιώνων από την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου της Αλεξανδρείας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες: α. Αρχαιολογία, ιστορία, φιλοσοφία, λογοτεχνία και τέχνη. β. Επιστήμη, ιατρική και τεχνολογία. γ. Περιβάλλον. δ. Πολιτιστική κληρονομιά και νομικά θέματα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται σε ζωντανή σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.hellenistic-alexandria.com

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του στη Ρόδο - «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 73 χρόνια κάθειρξη, μία ποινή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για αυτούς τους είδους αδικήματα
Ρόδος: Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του – «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»