Δευτέρα, 26 Αυγ.
32oC Αθήνα

Μουσική πανδαισία στη Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής»

Μουσική πανδαισία στη Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής»

Κονσέρτα, συναυλίες και μαθήματα από διάσημους καθηγητές πιάνου διεθνής φήμης περιλαμβάνει η 13η Διεθνή Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» που πραγματοποιείται από τις 18 έως και στις 28 Αυγούστου στον Πόρο.

Στη 10ήμερη μουσική πανδαισία λαμβάνουν μέρος μαθητές – σολίστ ηλικίας από 8 έως 60 ετών, ενώ οι συμμετέχοντες δεν είναι μόνο ελληνικής εθνικότητας, καθώς υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν καταφτάσει στο νησί του Αργοσαρωνικού από την Κίνα, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Ιταλία, την Νορβηγία και την Βουλγαρία. 

Η Θερινή Ακαδημία οργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες και σπουδαστές να δείξουν το ταλέντο τους, να διευρύνουν την γνώση τους και να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη τους.

Η Ακαδημία και το Φεστιβάλ έχουν πρόθεση να διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων πιανιστών και να επεκτείνουν την εμπειρία τους παίρνοντας μαθήματα από διάσημους καθηγητές.

Παράλληλα σε καθημερινή βάση διεξάγονται κονσέρτα και συναυλίες, με σημαντικότερη αυτή που έλαβε χώρα στον ιερό ναό του Ποσειδώνα στον Πόρο τη βραδιάς της πανσελήνου, το βράδυ της 19ης Αυγούστου.  
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις