Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μπάλος: Εικόνες ντροπής στην παραλία με τουρίστες να αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό

Μπάλος: Εικόνες ντροπής στην παραλία με τουρίστες να αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό

Έπρεπε να κυκλοφορήσουν οι εικόνες ντροπής στον Μπάλο Χανίων που βλέπετε για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι τουρισμός δεν γίνεται κατ’ αυτό τον τρόπο. 

Οι εικόνες με τουρίστες να είναι με το νερό μέχρι το λαιμό για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν από τα ημερόπλοια  στη γνωστή παραλία του Μπάλου στα Χανιά, οδήγησαν στην ακύρωση προηγούμενης υπουργικής απόφασης και τελικά εγκρίθηκε το αυτονόητο να τοποθετηθεί μια πλωτή εξέδρα! Σύμφωνα με το flashnews.gr η πλωτή εξέδρα είναι έτοιμη και θα τοποθετηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το θέμα ανέδειξαν κρητικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν μάλιστα και δηλώσεις τουριστών οι οποίοι περιέγραφαν απίστευτες σκηνές που επικρατούσαν κατά την αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800 – 900 επιβατών στο Μπάλο. «Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ελήφθη υπουργική απόφαση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία. 

Όμως, βλέποντας αυτές τις εικόνες κατάλαβαν ότι κάτι πήγε στραβά και η απόφαση ανακλήθηκε. Το κακό όμως έχει γίνει…

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε και το βίντεο 

 

Με πληροφορίες από Zarpanews.gr και flashnews.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις