Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Μπλόκαρε το νέο σύστημα των πανελλαδικών – Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Μπλόκαρε το νέο σύστημα των πανελλαδικών – Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω πάνε οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς αναβάλλεται για φέτος η εξέταση περίπου 75.000 μαθητών της πρώτης λυκείου με το νέο σύστημα που προβλέπει επιλογή των θεμάτων με μικτό σύστημα.

Με βάση τον νέο νόμο η επιλογή των θεμάτων στις εξετάσεις της πρώτης λυκείου θα έπρεπε από φέτος να γίνει κατά 50% από την τράπεζα θεμάτων και κατά 50% από τον διδάσκοντα καθηγητή.

Εδώ όμως η διαδικασία μπλόκαρε. Η πρώτη “φουρνιά” μαθητών δεν θα μπορέσει να δώσει εξετάσεις με το νέο σύστημα γιατί πολύ… απλά οι υπηρεσίες δεν είναι έτοιμες για να λειτουργήσει η τράπεζα θεμάτων που υποτίθεται ότι θα πρέπει να καλύπτει όλη τη διδακτέα ύλη να έχει διαβάθμιση να περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών κλπ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου λοιπόν δεν στάθηκαν ικανές να καλύψουν την τράπεζα θεμάτων και έτσι πάμε για του χρόνου… και βλέπουμε.

Αυτό όμως θα έπρεπε να σημάνει ότι θα αναβληθεί και ο νέος τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών που ουσιαστικά ξεκινάει από το 2016. Όχι λέει το υπουργείο όλα θα κυλήσουν… ομαλά, απλά αυτή η φουρνιά των μαθητών, με εξαίρεση κάποια πειραματικά, θα ξεκινήσουν να εξετάζονται με το νέο σύστημα … από του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε