Site icon NewsIT

Μπλόκο της ΠΝΟ στα λιμάνια, δε φεύγουν πλοία για Αργοσαρωνικό, Κρήτη, Λέσβο – Νταλακογιώργος στο NewsIt: Δεν φεύγουμε αν δεν πληρωθεί κι ο τελευταίος

05.06.2013 | 09:24
Μπλόκο της ΠΝΟ στα λιμάνια, δε φεύγουν πλοία για Αργοσαρωνικό, Κρήτη, Λέσβο – Νταλακογιώργος στο NewsIt: Δεν φεύγουμε αν δεν πληρωθεί κι ο τελευταίος

- Να εξοφληθεί και ο τελευταίος ναυτεργάτης για να λήξει η κινητοποίηση ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ - Δεν έγιναν τα δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα που ήταν προγραμματισμένα για τις 07:00 - Συνδικαλιστές ναυτεργάτες έχουν μπλοκάρει τις πόρτες και δεν αφήνουν τα δελφίνια και τα φέρι μπόουτ να φύγουν - Εκπρόσωποι εταιρίας πήγαν στο λιμάνι με χαρτιά που αποδεικνύουν πληρωμές - Κινητοποίηση της ΠΝΟ και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου - Καλούνται οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με το λιμεναρχείο για να ενημερώνονται αν το πλοίο τους θα φύγει

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των συνδικαλιστών της ΠΝΟ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Όπως είχαν προαναγγείλει, μέλη των ναυτεργατικών σωματείων συγκεντρώθηκαν από το πρωί στα λιμάνια διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων και μπλοκάροντας τον απόπλου δελφινιών και φέρι μπόουτ για την Αίγινα.


Η κινητοποίηση αφορά στα πλοία έξι εταιριών που χρωστούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς τους από 3 έως 7 μήνες.

Οι ναυτεργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και όπως δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος η απεργία θα συνεχιστεί απ’ αόριστον και μέχρι να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του και ο τελευταίος ναυτεργάτης!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ

Στο λιμάνι έχουν μεταβή και εκπρόσωποι μιας από τις εταιρίες, με χαρτιά που όπως λένε αποδεικνύουν ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο. Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ ξεκίνησαν να τα ελέγχουν ώστε να αποφασίσουν αν να επιτρέψουν τον απόπλου πλοίων.
Ήδη έχει αποφασιστεί να αναχωρήσουν τα Flying Dolphin 17 και 18 καθώς και το πλοίο Νεκτάριος για Αίγινα.



Οι συνδικαλιστές μπλόκαραν τον απόπλου ιπτάμενων δελφινιών για την Αίγινα γιατί η πλοιοκτήτρια εταιρία χρωστά χρήματα στους εργαζόμενους της. Τα δρομολόγια ήταν προγραμματισμένα να φύγουν στις 07:00 το πρωί. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν κανονικά αλλά οι ναυτεργάτες μπλόκαραν τις πόρτες και δεν άφησαν το δελφίνι να φύγει.
Εκτός από τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, η ΠΝΟ θα μπλοκάρει και τον απόπλου πλοίων για την Κρήτη και τη Λέσβο.

Όπως διαμηνύουν, όσα πλοία ανήκουν σε συγκεκριμένες εταιρίες που χρωστούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς τους, δε θα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά. Αντίθετα, κανονικά γίνονται τα δρομολόγια άλλων πλοίων.


Σύμφωνα με ναυτικούς, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα και σε κάποιους συναδέλφους τους καταβάλλονται εξάμηνες επιταγές, που όμως τις περισσότερες φορές είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να γίνεται νέος διακανονισμός της οφειλής με την εταιρεία και το πρόβλημα να διογκώνεται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλόκο από ναυτεργάτες την Τετάρτη στα λιμάνια

Ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά – ΦΩΤΟ

Εγκαινιάστηκε από τον Κ. Μουσουρούλη ο δεύτερος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του ΟΛΠ

Κατάργηση της επιστράτευσης με νόμο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

“Ναυάγιο” στη συνάντηση ακτοπλόων – ναυτικών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version