Ελλάδα

Μποτιλιάρισμα στην επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας – Καθυστερήσεις στις Θερμοπύλες λόγω έργων

Οι εκδρομείς, εκτός από τη μεγάλη κίνηση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις άσχημες καιρικές συνθήκες με αρκετή βροχή σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου

Με χαμηλές ταχύτητες και μεγάλες ουρές επιστρέφουν οι χιλιάδες εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας (03.03.2025). Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω έργων, στα όρια της Φθιώτιδας για 13 χιλιόμετρα στο ρεύμα προς Αττική.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας προχώρησε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας σε προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας για 13 χλμ., για να αντιμετωπίσει την ανάσχεση των αυτοκινήτων και τις καθυστερήσεις που αυξάνονταν λόγω της επιστροφής από την Κεντρική Ελλάδα στην Αττική.

Υπενθυμίζεται πως στο 197,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Θερμοπυλών εξελίσσονται έργα ανακατασκευής της γέφυρας της Εθνικής Οδού με συνέπεια να δημιουργείται μποτιλιάρισμα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων που σε κάποια στιγμή οι ουρές έφτασαν και το 1 χλμ.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας στον παράδρομο της Εθνικής Οδού γίνεται από το 203ο χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης του Μπράλου μέχρι το 190ο χλμ. στο ύψος του κόμβου του Μώλου.

Έτσι η κυκλοφορία γίνεται από ένα ρεύμα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με συνέπεια να υπάρχουν και χαμηλές ταχύτητες, αλλά και χαμηλή ροή κυκλοφορίας, καθώς από νωρίς το απόγευμα ο όγκος των αυτοκίνητων στο ρεύμα προς Αθήνα έχει αυξηθεί.

Μάλιστα, παρά και το άνοιγμα των διοδίων στην Αγία Τριάδα, δημιουργούνται ουρές που φτάνουν μέχρι την Ανθήλη έξω από τη Λαμία.

Χαμηλές ταχύτητες στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Αθηνών στην επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας
Χαμηλές ταχύτητες στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Αθηνών στην επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας / EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα

Παρόμοια εικόνα επικρατεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αττική, με τα σοβαρότερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα και Μέγαρα.

Πυκνή είναι η ροή της κίνησης των οχημάτων στα διόδια Ελευσίνας.

Να σημειωθεί ότι οι εκδρομείς, εκτός από τη μεγάλη κίνηση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις άσχημες καιρικές συνθήκες με αρκετή βροχή σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, έως τις 6 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είχαν επιστρέψει 29.300 οχήματα, ενώ από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, 23.425.

Δείτε LIVE την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα