Site icon NewsIT

Μύκονος: Ο Τόνυ και η συμμορία του που εκβίαζαν καταστήματα στο νησί των ανέμων και στα νότια προάστια

06.09.2024 | 13:12
Μύκονος: Ο Τόνυ και η συμμορία του που εκβίαζαν καταστήματα στο νησί των ανέμων και στα νότια προάστια

Μια άγρια συμμορία εκβιαστών με αρχηγό τον διαβόητο Αλβανό με το ψευδώνυμο «Τόνυ», υπαρχηγό έναν 42χρονο Έλληνα, τον επονομαζόμενο «Βέλγο» και δυο Έλληνες εισπράκτορες που δρούσαν στη Μύκονο και στα νότια προάστια, «ξεδοντιάστηκε» από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η συμμορία των τεσσάρων, δρούσε σε Μύκονο και νότια προάστια, εκβίαζε ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων, κρεπερί, ακόμη και κρεοπωλείων και απαιτούσε ετήσιο χαράτσι, από 6.500 ευρώ στη Μύκονο αλλά και 200 ευρώ μηνιαίως σε άλλες περιπτώσεις με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Ο αρχηγός, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παραβάσεις περί όπλων, κλοπές και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ο υπαρχηγός για εκβιάσεις, κλοπές, μαστροπεία, πλαστογραφία, όπλα ενώ ο ένας από τους δυο εισπράκτορες εχει πιαστεί για εμπλοκή σε περίεργες υποθέσεις παρκαδόρων.

Απόβαση του «Εκβιαστών» στο νησί των ανέμων

Η δράση του κουαρτέτου των εκβιαστών, σε Αττική και Μύκονο, με αρχηγό τον 38χρονο «Τόνυ», τον 42χρονο «Βέλγο» και εκτελεστικά όργανα τον 38χρονο και τον 21χρονο, χρονολογείται σύμφωνα με «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας «Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2024 στο νησί της Μυκόνου, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μεταξύ των οποίων και Κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Δ.Α.Α., διατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, με σκοπό την καταπολέμηση φαινομένων που ενέχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ αυτών και η “Εκβίαση” ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το πρόσχημα παροχής «προστασίας» στα καταστήματα τους, απαιτώντας από αυτούς την περιοδική καταβολή χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχειρησιακής δράσης, αρχές Αυγούστου έτους 2024 περιήλθε πληροφορία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Δ.Α.Α. ότι ομάδα ατόμων βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου ενόψει της θερινής περιόδου – “σεζόν” και προβαίνει σε εκβιασμούς καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Άνω Μεράς, με τη μέθοδο της παροχής “προστασίας”, για την αποτροπή πρόκλησης βλάβης των εν λόγω επιχειρήσεων από τρίτους, ζητώντας από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ανωτέρω Αστυνομικοί ερευνώντας τις ως άνω πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ειδικές ανακριτικές μεθόδους, διαπίστωσαν ότι, τουλάχιστον από το μήνα Νοέμβριο του έτους 2023, οι τέσσερις ανωτέρω δράστες, εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας” στις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ερευνώμενης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν αναπτύξει επιχειρησιακή δράση, με τον Αλβανό να έχει αρχηγικό και καθοδηγητικό ρόλο. Ο Έλληνας βελγικής καταγωγής, ήταν ο υπαρχηγός της οργάνωσης, ενώ οι άλλοι δυο Έλληνες ήταν οι εισπράκτορες των χρημάτων».

Μπλόκο στην Ηλιούπολη για τον «Τόνυ» και τον «Βέλγο»

Η συμμορία των τεσσάρων, μπήκε άμεσα στο μικροσκόπιο των αρχών και με μια επιχείρηση που ξεκίνησε από τη Μύκονο και απλώθηκε στην Αθήνα, οι αστυνομικοί κατάφεραν με ένα μπλόκο στην περιοχή της Ηλιούπολης να βάλουν στο χέρι τον Αλβανό αρχηγό.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία: «Πρωινές ώρες της 05/09/2024 Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., εντόπισαν τον “Τόνυ” στην περιοχή της Ηλιούπολης και, αφού τον ακινητοποίησαν, στη συνέχεια τον οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, όπου και συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 9.095 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του στην Ηλιούπολη και στο εσωτερικό του οχήματος του μάρκας Smart, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης έκνομων ενεργειών, ουδέν βρέθηκε προς κατάσχεση.

Πρωινές ώρες της 05/09/2024 Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι, εντόπισαν τον “Βέλγο” στην περιοχή της Ηλιούπολης και, αφού τον ακινητοποίησαν, στη συνέχεια τον οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, όπου και συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε:

  • Το χρηματικό ποσό των 2.175 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, και ιδιόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στην Ηλιούπολη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο πιστόλια,
  • Τρεις γεμιστήρες,
  • 103 φυσίγγια,
  • Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • Τρεις θήκες πιστολιού,
  • Μία ζώνη μετά θήκης πιστολιού,
  • Τρία αναδιπλούμενα μαχαίρια,
  • Το χρηματικό ποσό των 555 ευρώ,
  • Τέσσερα έγγραφα με ιδιόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται ονόματα και χρηματικά ποσά. Επίσης, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μάρκας BMW, που χρησιμοποιούσε ο “Βέλγος”, ως μέσο διάπραξης έκνομων ενεργειών».

Επιχείρηση στη Μύκονο για τους εισπράκτορες

Τις βραδινές ώρες της 04/09/2024, κλιμάκιο της Δίωξης Εκβιαστών εντόπισαν και τους δυο εισπράκτορες μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Άνω Μερά Μυκόνου, στους οποίους αμέσως μετά την είσπραξη της «προστασίας» από τον ιδιοκτήτη τους πέρασαν χειροπέδες.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία: «Κατά την έξοδό τους από το κατάστημα Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Δ.Α.Α. επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, πλην όμως και οι δύο αντιστάθηκαν με σκοπό να διαφύγουν.

Τελικά, ακινητοποιήθηκαν από τους Αστυνομικούς και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, όπου πρωινές ώρες συνελήφθησαν.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 38χρονο, βρέθηκε και κατασχέθηκε: Το χρηματικό 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα, μάρκας HONDA, την οποία χρησιμοποιεί ο ανωτέρω, ως μέσο διάπραξης έκνομων ενεργειών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην μοτοσυκλέτα βρέθηκε και κατασχέθηκε:

– Το χρηματικό ποσό των 18.615 ευρώ ενώ σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 21χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ,
– Το χρηματικό ποσό των 105 δολαρίων και ένα τηλέφωνο».

Η λίστα των εκβιαζόμενων

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης έχουν διαπράξει τις παρακάτω εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων:

«1.Καφέ – Κρεπερί στην Άνω Μερά στην Μύκονο. Από τους ιδιοκτήτες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απαίτησαν με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ συνολικά για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. Το ποσό αυτό θα εισπράττονταν τμηματικά και οι ιδιοκτήτες μέχρι και σήμερα είχαν δώσει το χρηματικό ποσό των -1400- ευρώ.

2. Εστιατόριο που βρίσκεται στην Άνω Μερά στην Μύκονο, όπου τα μέλη απαίτησαν με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», το χρηματικό ποσό των 6000 ευρώ συνολικά για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. Το ποσό αυτό θα εισπράττονταν τμηματικά και ο ιδιοκτήτης μέχρι και σήμερα είχε δώσει το χρηματικό ποσό των 4500 ευρώ.

3. Εστιατόριο που βρίσκεται στη Γλυφάδα. Από τον ιδιοκτήτη τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, απαίτησαν με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας”, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως, το οποίο κατέβαλε από τον Μήνα Νοέμβριο του έτους 2023.

4. Κρεοπωλείο στον Άλιμο. Από την ιδιοκτήτρια τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, απαίτησαν με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας”, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως, το οποίο κατέβαλε από τον Μήνα Νοέμβριο του έτους 2023».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version