Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Μυστική συνάντηση για να μη χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια! Βλέπει τους διοικητικούς ο Αρβανιτόπουλος

Μυστική συνάντηση για να μη χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια! Βλέπει τους διοικητικούς ο Αρβανιτόπουλος

– Σε εξέλιξη το τετ α τετ του υπουργού Παιδείας με τους διοικητικούς υπαλλήλους
– Προσπάθεια να βρεθεί λύση και να λήξει η απεργία στα πανεπιστήμια για να μη χαθεί το εξάμηνο
– Ανεπίστημη χαρακτηρίζεται η συνάντηση, στόχος να εκτονωθεί η ένταση των προηγούμενων ημερών
– Συνεδριάζουν αύριο ξανά οι διοικητικοί υπάλληλοι
– Διαψεύδει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ότι θέτει σε αργία τον πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη

Μπορεί επισήμως το υπουργείο Παιδείας να διαψεύδει, αλλά η πλερά των διοικητικών υπαλλήλων επιβεβαιώνει πως από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική συνάντηση του υπουργού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τις ομοσπονδίες των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται από τους διοικητικούς υπαλλήλους ανεπίσημη και τονίζεται πως έχει στόχο να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια να σωθεί το εξάμηνο και να αρθεί το αδιέξοδο στην Παιδεία, με στόχο να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια μετά από δυόμιση μήνες απεργιών και καταλήψεων.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας μετέχουν τόσο τα σωματεία των διοικητικών υπαλλήλων που θέλουν να τερματιστεί η απεργία, όσο κι εκείνοι που επιμένουν στη σκληρή γραμμή της συνέχισης της απεργίας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο έχουν κηρύξει απεργία μέχρι την Τρίτη, όμως από την Παρασκευή είχε φανεί πως, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων διαμορφώνονταν δυο τάσεις: μια υπέρ και μια κατά της απεργίας.

Πάντως, τη Δευτέρα στις 11:00 και παρά τις φωνές για να γίνουν δυο συνελεύσεις, μια όσων στηρίζουν την απεργία και μία εκείνων που θέλουν να τελειώσει, θα γίνει μια κοινή συνεδρίαση με στόχο να βγει ομόφωνη απόφαση για το αν η απεργία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα συνεχιστεί ή όχι.

Διαψεύδει το υπουργείο την αργία Πελεγρίνη

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει δημοσίευμα πως με κοινή απόφαση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και της Συγκλήτου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, θα παραπεμφθεί τη Δευτέρα στο πειθαρχικό.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης καθηκόντων. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης τίθεται σε αργία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Να κάνεις δημόσια δήλωση για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο!

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ – Σπάει η απεργία στο Αθηνών;

Αδιέξοδο και στην Παιδεία! Αρβανιτόπουλος: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό – 78.000 φοιτητές είναι σε ομηρεία

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη διπλή εξεταστική, για να σωθεί το εξάμηνο στα ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος: ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν το χάος στα πανεπιστήμια

Εξάμηνο ήταν και πάει! Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν όλοι οι διοικητικοί – Αρβανιτόπουλος: Οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει ισχύουν στο ακέραιο!

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, ιδιωτικά Πανεπιστήμια και καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές…

Αρβανιτόπουλος: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μετσόβιο

Προς εκτόνωση το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Να γίνει η αργία κινητικότητα πρότεινε ο Αρβανιτόπουλος στους διοικητικούς

Αρβανιτόπουλος: Θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις στις λίστες διαθεσιμότητας

Δεκατρείς εβδομάδες μετά… – Προς εκτόνωση η ένταση στα ΑΕΙ; Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών είδε με καλό μάτι τις προτάσεις Αρβανιτόπουλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε