Κυριακή, 30 Ιουν.
30oC Αθήνα

Να καταδικαστεί για 2 κακουργήματα ο προπονητής ιστιοπλοΐας προτείνει ο εισαγγελέας

Να καταδικαστεί για 2 κακουργήματα ο προπονητής ιστιοπλοΐας προτείνει ο εισαγγελέας
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Την ένοχη του προπονητή ιστιοπλοΐας για τις τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου οι οποίες τελέστηκαν σε βάρος της ανήλικης αθλήτριας του, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Πρωτόδικα, ο πρώην προπονητής καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή μόνο για την πράξη της κατάχρησης. Για το αδίκημα του βιασμού, παρότι πρωτόδικα αθωώθηκε, ασκήθηκε έφεση.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελέας εμφανίστηκε βέβαιος πως ο κατηγορούμενος τέλεσε τις κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο εισαγγελέας διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εάν ένα παιδί 13 ετών μπορεί να θεωρηθεί ικανό να αυτοδιαθέσει τον εαυτό του ερωτικά ή θα πρέπει το δικαστήριο να το δει με επιφύλαξη.

Επικαλέστηκε επίσης και τα όσα είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ότι δηλαδή «έκανα λάθος και επρεπε να περιμένω και να το ήθελε».

«Εδώ ισχύει το ρητό «γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει». Μέσα στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε ότι ο,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο» ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευσης και πρόσθεσε : «Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός. Χρησιμοποίησε εξαναγκαστικά μέσα -υπήρχε διαφορά εμπειρίας 16 ετών- και θεωρουσε πως οι πράξεις αυτές δεν ήταν εξαναγκαστικές. Ερωτική αυτοδιάθεση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γιατί πρέπει να προστατέψουμε το ίδιο το άτομο. Υπήρξαν κουβέντες του κατηγορούμενου που στο ανήλικο μυαλό λειτούργησαν για να την εξαναγκάσουν στις πράξεις αυτές».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος διευκόλυνε τη διαδικασία με τη συμπεριφορά του και την ομολογία του. «Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος και έχει διαπράξει τις πράξεις αυτές, αλλά δεν είναι ένα τέρας» τόνισε.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Από την πλευρά του, ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας επέμεινε στην απολογία του, στο δρόμο, που έχει χαράξει εξαρχής, λέγοντας πως ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και επρόκειτο να παντρευτούν με την συγκατάθεση των γονέων της.

«Εγώ έκανα ένα λάθος και κάπως πρέπει να εξιλεωθεί. Είναι ανατριχιαστικό, ακραίο, απρεπές. Η φυλακή είναι μεγάλο σχολείο… η κατηγορία, η συκοφαντία είναι σαν μια πέτρα στο κεφάλι. Όταν κατηγορήθηκα είχα χιλιάδες πέτρες από τους τηλεδικαστές, τους δημοσιογράφους, που βίασαν τη δίκη μου ψυχή. Όταν όλοι μαζί σε κατηγορούν το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να γυρίσεις την πλάτη σου και να κάνεις την πορεία σου. Ο λόγος που βγήκα στην τηλεόραση ήταν να με δει η Αμαλία. Είχα την αίσθηση ότι στο πρωτόδικο θα σπάσει γιατί δεν μπορεί όλες αυτές οι αναμνήσεις να τις μετέτρεψες σε βιασμό. Κρίμα που αντάλλαξες τον πρώτο έρωτα της ζωής σου με βιασμό….», είπε ο κατηγορούμενος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις