Ελλάδα

Νάξος: Η στιγμή που καπετάνιος ανάβει προβολέα για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι – Ο φάρος ήταν σβηστός

150 επιβάτες έχασαν το δρομολόγιό τους

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (28.12.2024) στη Νάξο, όπου ο καπετάνιος του Blue Star Delos προσπάθησε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι αλλά δεν μπόρεσε λόγω του φάρου.

Όταν το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Νάξου, με δρομολόγιο από την Σαντορίνη, ο καπετάνιος κατάλαβε πως ο φάρος ήταν σβηστός με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει τον προβολέα αλλά και πάλι μάταια.

Οι ισχυροί άνεμοι που άγγιζαν τα 9 μποφόρ, η θαλασσοταραχή και η βροχή δεν του επέτρεπαν και πάλι να μπει στο λιμάνι με αποτέλεσμα, μετά από 2 απόπειρες, να φύγει και να συνεχίσει το δρομολόγιό του για Πάρο και Πειραιά, όπως μετέδωσε το Cyclades24.

Στο πλοίο επέβαιναν 25 επιβάτες, 2 αυτοκίνητα και ένα φορτηγό που θα κατέβαιναν στην Νάξο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ DELOS» Ν. Π 12082, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Νάξου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τα λιμάνια Πάρου και Πειραιά.

Στο πλοίο επέβαιναν 25 επιβάτες, 2 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 1 Φ/Γ όχημα προς αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι της Νάξου ανέμεναν προς επιβίβαση 125 επιβάτες, 23 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 13 Φ/Γ οχήματα, και ένα δίκυκλο. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Ανανεώθηκε πριν 23 λεπτά
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως