Site icon NewsIT

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω: Δύο μικρά παιδιά μεταξύ των νεκρών – Σώθηκε ένα βρέφος

15.10.2024 | 23:05
Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω: Δύο μικρά παιδιά μεταξύ των νεκρών – Σώθηκε ένα βρέφος

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης (15/10/24) για ναυάγιο με μετανάστες στην Κω και δυστυχώς, είχε την πιο τραγική εξέλιξη καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά. Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει στο newsit.gr η παιδίατρος του νησιού.

Το ναυάγιο με τους μετανάστες έγινε στην περιοχή Ψαλίδι, στην Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη βάρκα ήταν 31 άνθρωποι από τους οποίους διασώθηκαν οι 27.

Στις έρευνες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχαν 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δυστυχώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για δύο γυναίκες και δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών…

ΦΩΤΟ από kosnews24

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της παιδιάτρου του νησιού, Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα, στο newsit.gr

«Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα ότι έγινε ένα ναυάγιο και το ΕΚΑΒ θα φέρει τα θύματα. Πήγα κατευθείαν στα επείγοντα και βρήκα δύο νεκρά παιδάκια τεσσάρων με πέντε χρόνων.

Στη συνέχεια είδα ότι φέρανε ένα βρέφος μούσκεμα του έβγαλα τα ρούχα του γιατί πάγωνε, το σωματάκι του είχε μελανιάσει, ήταν μπλε.

Έτρεξα γρήγορα στο τμήμα το παιδιατρικό να βρω κάποιο ρουχαλάκι να το ντύσω και του ετοίμασα γαλατάκι να το ταΐσω. Επανήλθε το μωράκι πλήρως και μου χαμογέλασε, ήταν ήρεμο, ζεστό και ευχαριστημένο.

Μετά ήρθε ο λιμενικός και το πήρε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά που είδα και λέω τι κόσμος είναι αυτός… Τίποτα άλλο».

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version