Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Στην Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (7.8.2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη ανοίγει σήμερα (11.8.2023) το μεσημέρι.

Οι πρώτοι τριάντα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές. Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

Για την υπόθεση έχει οριστεί η 25η τακτική ανακρίτρια ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του κ. Χριστόφορου Λινού το οποίο εγκρίθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γκανέ ορίστηκαν και δύο επίκουροι, ο 14ος και η 20η.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Άλλοι 30 κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο ενώ οι τελευταίοι 45 θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών την Κυριακή.

Παράλληλα, λήφθηκε μέριμνα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό προκειμένου να υπάρχουν τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα αγγλικά.

Πάντως, ενδεχομένως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογίας τους καθώς μόλις χθες βρήκαν συνηγόρους υπεράσπισης και δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή που λήγει το πενθήμερο.

Στις 12:30 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συλλήψεις για παρασκευή και διακίνηση αναβολικών στη Θεσσαλία - Κατασχέθηκαν 8.000 τεμάχια αξίας 20.000 ευρώ
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά των συλληφθέντων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ
Θεσσαλία: Δύο συλλήψεις για παρασκευή και διακίνηση αναβολικών – Κατασχέθηκαν 8.000 τεμάχια αξίας 20.000 ευρώ