Πέμπτη, 3 Οκτ.
19oC Αθήνα

Νέα καραβιά με 2.000 μετανάστες – Εγκλωβισμένοι χιλιάδες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Χωρίς καμία κρατική βοήθεια πέρασαν όπως, όπως τη νύχτα εκατοντάδες άτομα που προέρχονται από χώρες εκτός Συρίας και Ιράκ και δεν μπορούν να προωθηθούν προς τα σύνορα

Στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφονται σκηνές χάους σε ορισμένα σημεία με τους μετανάστες, ακόμη και μικρά παιδιά, να κοιμούνται όπου βρουν, ενώ τα ξημερώματα ακόμη ένα πλοίο, το Αριάδνη έφτασε με 2.000 μετανάστες.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και το περιστατικό όπου στη θέα μιας μπανάνας ήταν δεκάδες τα χέρια που απλώθηκαν για να την πάρουν.


Το newisit.gr κατέγραψε εικόνες με ανθρώπους να κοιμούνται όπου έβρισκαν, εκατοντάδες ακόμη να περιφέρονται, την ώρα που οι καταπέλτες του Αριάδνη έπεφταν για να κατέβουν από το πλοίο άλλοι 2.000 άνθρωποι.

Όσοι από τους μετανάστες δεν προέρχονται από τη Συρία και το Ιράκ προς το παρόν δεν μπορούν παρά να περιμένουν σε ένα από τα hot spot της Αττικής. Για όσους είναι από Συρία ή το Ιράκ μπορει να ξεκινήσει το ταξίδι προς την Ειδομένη ωστόσο θα πρέπει να διαθέτουν και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να περάσουν τα σύνορα.


Οι Σκοπιανοί ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεν επιτρέπουν την είσοδο παρά σε ελάχιστους πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ και έτσι τα λεωφορεία που παίρνουν το δρόμο προς τα βόρεια σύνορα αναγκαστικά σταματούν σε διάφορα σημεία της διαδρομής κάνοντας πολύωρες στάσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί πριν φτάσουν στην Ειδομένη κάποιος χώρος για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν.

Στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων πάντως βρίσκονται κάποιες ΜΚΟ μέλη των οποίων προσπαθούν να τους ανακουφίσουν κάπως μοιράζοντας εκτός από φαγητό και αδιάβροχα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε