Παρασκευή, 6 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Νέα Μάκρη: «Έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους για να φανούν θύματα», είπε ο γείτονας της οικογένειας που προφυλακίστηκε για εμπρησμό

Νέα Μάκρη: «Έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους για να φανούν θύματα», είπε ο γείτονας της οικογένειας που προφυλακίστηκε για εμπρησμό
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Τον δρόμο για τη φυλακή μετά τις απολογίες τους πήρε η 50χρονη και ο 16χρονος γιος της για τους εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη. Ο ορθοπεδικός και σύντροφος της 50χρονης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους

Το «κουβάρι» της υπόθεσης των εμπρησμών ξεκίνησαν να ξετυλίγουν οι αστυνομικοί της Νέας Μάκρης μετά την πολύ σημαντική κατάθεση του γείτονα της οικογένειας.

Ο 34χρονος άνδρας που μένει ακριβώς κάτω από το σπίτι των φερόμενων ως εμπρηστών κατήγγειλε πως κάθε φορά που έμπαινε μία φωτιά, το αυτοκίνητο της οικογένειας μετακινούνταν σαν κάποιος να ήθελε να το προστατέψει από τις φλόγες.

Η κατάθεση «κλειδί» του γείτονα

«Την 31/08 στις 03:00 τα ξημερώματα ενώ ήμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση ξαφνικά βλέπω έξω από το παράθυρο μία φωτιά μικρής φλόγας και συγκεκριμένα, αντιλήφθηκα ένα άτομο νεαρής ηλικίας, μετρίου αναστήματος, περίπου 1.65 με 1.70, αδύνατο σώμα να τοποθετεί ένα βαμβάκι το οποίο ήταν βρεγμένο με οινόπνευμα, όπως κατάλαβα μετά.

Άρχισα να του φωνάζω από το παράθυρο και κατευθείαν πήγα στο σημείο που ήταν η πυρκαγιά. Ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία αφού πρώτα έψαξα τον χώρο μήπως και τον εντοπίσω.

Την επόμενη ημέρα στις 03:00 το πρωί ενώ κοιμόμουν, ξύπνησα από διάφορους θορύβους και πήγα και άνοιξα το παράθυρο της οικίας μου για να δω τι συμβαίνει.

Στο σημείο είδα ότι είχε πιάσει φωτιά ένα κυπαρίσσι το οποίο ήταν δίπλα σε ένα άλλο πρόσφατα καμένο δέντρο. Αφού έσβησε η φωτιά αποχώρησε η πυροσβεστική και πήγα σπίτι μου», είπε στην κατάθεσή του και συνέχισε:

«Μετά από μία ώρα, γύρω στις 04:00 ενώ ήμουν στην τραπεζαρία του σαλονιού, είδα έξω από το παράθυρο φλόγες με καύτρες να περνάνε. Ξαναβγήκα έξω να δω τι είχε γίνει. Μετά από λίγο ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα της 50χρονης που είχε πιάσει φωτιά η τέντα της στο ισόγειο και τότε ρωτούσε η ίδια τι είχε συμβεί.

Βγαίνει ο γιατρός και μου απευθύνει τον λόγο για το ποιος είναι υπαίτιος της φωτιάς. Τότε εγώ του απάντησα πως είναι ένας πιτσιρικάς που έβαλε φωτιά και στις 31/08. Με ρώτησε αν υπονοώ ότι είναι ο γιος του. Του απάντησα ότι είναι αυτός που έβαλε τη φωτιά στις 31/08.

Αμέσως μετά η 50χρονη μου επιτέθηκε λεκτικά και πολύ επιθετικά. Το άτομο που έβαλε τη φωτιά στις 31/08 είναι ο 16χρονος γιος της», είπε ο 34χρονος γείτονας «δείχνοντας» τον δρόμο στους αστυνομικούς για τη σύλληψη.

Η θεία του 16χρονου μίλησε σήμερα (06.09.2024) στην εκπομπή Live News δείχνοντας την ανησυχία της για το πως θα αντέξει ο ανιψιός της και η 50χρονη καρκινοπαθής μητέρα του, μέσα στη φυλακή.

«Το κατέστρεψαν το παιδάκι εκεί μέσα που πάνε να το βάλουν. 16 χρονών; Πού θα κοιμηθεί σήμερα αυτό το παιδί και με ποιους θα είναι αύριο το πρωί; Με ποιους θα κοιμάται αύριο και τι θα του κάνουν εκεί μέσα; Πώς θα βγει αυτό το πλασματάκι έξω; Μια σταλίτσα είναι.

Κι αυτή η μάνα πώς να είναι; Στη μία φυλακή αυτή, στην άλλη το παιδί της; Θα πεθάνει αυτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Έχει προβλήματα υγείας, έχει καρκίνο, έχει αφαιρέσει… Έχει κάνει 35 χειρουργεία. 35.

Μα είναι δυνατόν; Έχει τόσα προβλήματα υγείας και θα ασχολούταν με τις φωτιές; Τι είμαστε για να πάμε να βάλουμε φωτιά;», υπερασπίστηκε τους συγγενείς της.

Η οικογένεια της 50χρονης και του 16χρονου στέκονται στο πλευρό τους και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βγουν όσο πιο σύντομα γίνεται από τη φυλακή.

Σε βάρος της μητέρας και του γιου της σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση φωτιάς σε ξηρά χόρτα στις 12 Μαΐου 2024, στις 24 Ιουνίου 2024, στις 10 Ιουλίου 2024, στις 8 Αυγούστου 2024 και για δύο φωτιές την 1η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς και για 2 απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31 Αυγούστου 2024.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις