Ελλάδα

Νέα μέτρα στα ΚΔΑΠ – Τι ισχύει από εδώ και πέρα

Νέα αυστηρότερα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή στις δομές ανοιχτής φροντίδας, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σύμφωνα με δύο νέες εγκυκλίους, που υπέγραψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναλυτικότερα, με τις εγκυκλίους, δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία έναντι των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία COVID-19 τόσο των προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας ΑμεΑ και ηλικιωμένων, όσο και των ΚΔΑΠ και, συγκεκριμένα: των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Τι θα ισχύει

Οι δομές ανοιχτής φροντίδας ΑμεΑ, ηλικιωμένων, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, θα λειτουργήσουν με πλήρη δυναμικότητα για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων και των οικογενειών τους. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται η σημασία της τήρησης των μέτρων προφύλαξης από τη διάδοση του ιού και υπογραμμίζεται ότι απαιτείται η συστηματική εφαρμογή των πολλαπλών μέτρων που λειτουργούν ενιαία ως σύνολο και περιλαμβάνονται στις εγκυκλίους.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ασφάλεια των ευάλωτων συμπολιτών μας και παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που οι ειδικοί μάς προτείνουν», δήλωσε σχετικά η υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας: «Με τις δύο εγκυκλίους, που εκδώσαμε, κάνουμε ακριβώς αυτό: αυστηροποιούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και προφύλαξης για τις δομές ανοιχτής φροντίδας και τα ΚΔΑΠ, προβλέποντας αναλυτικά και με λεπτομέρεια για κάθε σημείο της καθημερινής τους λειτουργίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης