Κυριακή, 18 Αυγ.
30oC Αθήνα

Νέα βίντεο από τη δράση του 16χρονου που έκλεβε κινητά κάτω από τη μύτη πολιτών

Νέα βίντεο από τη δράση του 16χρονου που έκλεβε κινητά κάτω από τη μύτη πολιτών

Νέα βίντεο – ντοκουμέντα, που αποτυπώνεται η δράση του θρασύτατου 16χρονου, ο οποίος ζητώντας οικονομική βοήθεια ή φαγητό, έκλεβε κινητά τηλέφωνα από θαμώνες μαγαζιών στα βόρεια προάστια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το βιντεοληπτικό υλικό που τον “καίει”, και εξασφάλισε το newsit.gr, δείχνει τον ανήλικο να προσεγγίζει τα “θύματά” του με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία. Στα βίντεο φαίνεται πως αφού πρώτα ακουμπά πάνω στα τραπέζια πολλά φυλλάδια, που ο ίδιος κρατά, καλύπτει τα κινητά τηλέφωνα των θαμώνων.

Στη συνέχεια μιλώντας τους και ζητώντας δήθεν οικονομική βοήθεια, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, τους άρπαζε τα κινητά.

Το μοτίβο δράσης του ήταν παρόμοιο σε όλες τις περιπτώσεις. Αφού έχει καλύψει τα κινητά με τα φυλλάδια, κομμάτια εφημερίδας ή άλλου είδους έγγραφα που κουβαλούσε, τους αποσπούσε την προσοχή και μετά έφευγε από το σημείο, ενώ τα “θύματα” προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Ο ίδιος πάντως διέφευγε, επιβιβαζόμενος σε όχημα, όπου τον περίμενε συνεργός του.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι, με τον κατηγορούμενο να μεταβαίνει – τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα – σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες και να αφαιρεί, κάτω από την μύτη των θαμώνων, τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η σύλληψη του 16χρονου από τις Αρχές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κινητών κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις