Ελλάδα

Νέες παραβάσεις τουρκικού αεροσκάφους στο FIR Αθηνών, στην περιοχή του Νοτιανατολικού Αιγαίου

Σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών προχώρησε τουρκικό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε σήμερα 12.9.2024 το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Το τουρκικό αεροσκάφος – ναυτικής συνεργασίας τύπου ATR-72 – μπήκε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει το προβλεπόμενο σχέδιο πτήσης.

Οι παραβάσεις έγιναν στην περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

paravaseis

Από την αρχή του μήνα, τουρκικά αεροσκάφη και drones έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 13 παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ τον Αύγουστο σημειώθηκαν 28.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θερμοκρασίες Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Οι τελευταίοι εκδρομείς θα εγκαταλείψουν τις πόλεις με λιακάδα, με καλό καιρό η περιφορά του Επιταφίου, ενώ με ήλιο και ζέστη θα γίνει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα
Εκκλησία στη Σαντορίνη 2