Σειρά είχαν χθες οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο νέες προσφυγές για το ζήτημα. Η μία προσφυγή κατατέθηκε από 376 εργαζομένους, όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του τηλεοπτικού σταθμού Star, ενώ, η δεύτερη από 630 εργαζομένους (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.
Οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών, ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς-όπως υποστηρίζεται στις προσφυγές-αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση και κατ΄ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.
Στο μεταξύ, χθες συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου) οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη,οι οποίες στρέφονται η μια κατά της άλλης.
Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, ενώ, αναμένεται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλάριου να προσδιορίσει την ημερομηνία της νέας διάσκεψης για τη συνταγματικότητα ή μή του “νόμου Παππά” για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά την ματαίωση της προηγούμενης η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.