Ελλάδα

Νέες ψηφιακές τελωνειακές υπηρεσίες – Τι θα ισχύει για παραλαβές δεμάτων

Τρεις νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα icisnet θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) απο 1η Ιουλίου 2021, συνεχίζοντας τη διεύρυνση των ψηφιακών τελωνειακών υπηρεσιών της.

Οι νέες υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, είναι οι εξής:

1. Ψηφιακή αίτηση για την παροχή τελωνειακών υπηρεσιών εκτός ωραρίου ή/και εκτός τελωνειακού καταστήματος. Μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας, απλοποιείται η διαδικασία και διασφαλίζεται η ψηφιακή εξυπηρέτηση 80.000 αιτήσεων που υποβάλλονταν με φυσική παρουσία των συναλλασσόμενων, εξοικονομώντας πόρους για τα τελωνεία και την εμπορευματική κοινότητα, με απτά οφέλη και για τη δημόσια υγεία.

2. Για αποστολές εμπορευμάτων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίας μέχρι 150 ευρώ, τίθενται σε λειτουργία τα εξής:

– Για παραλαβές δεμάτων από τρίτες χώρες, αναβολή απόδοσης του ΦΠΑ από τις ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές επιχειρήσεις μέχρι την 16η ημέρα του επόμενου μήνα της εισαγωγής, χωρίς να απαιτείται άδεια και σύσταση εγγύησης.

– Νέα υπεραπλουστευμένη διασάφηση πριν την άφιξη των εμπορευμάτων στη χώρα μας, με τα λιγότερα δυνατά στοιχεία ανά αποστολή – δέμα, τόσο για τις εμπορικές (B2C – από επιχείρηση σε καταναλωτή) όσο και τις μη εμπορικές αποστολές (C2C – από ιδιώτη σε ιδιώτη), επιταχύνοντας έτσι τον τελωνισμό και την απελευθέρωση των συγκεκριμένων αποστολών.

Λεπτομέρειες για τις δυο νέες ψηφιακές διευκολύνσεις παρέχονται με την Ε. 2133/202 αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ και επισημαίνει οτι συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική ψηφιοποίησης των τελωνειακών υπηρεσιών της, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4