Ελλάδα

Νέο πρόσωπο στην Πολιτική Προστασίας με «εντολή» Χαρδαλιά

Ένας αντιστράτηγος, εν αποστρατεία, της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει νέος διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας. Ορίστηκε σήμερα (16.12.2020) με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Το νέο πρόσωπο στην Πολιτική Προστασία είναι ο αντιστράτηγος ε.α. Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Ο νέος διοικητής αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των όσων προβλέπονται για τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Θεοδόσιος Δημακογιάννης θα αναπληρώνει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, θα έχει την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των 13 Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και βοηθούν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Θεοδόσιος Δημακογιάννης έχει μεγάλη εμπειρία σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Υποδεχόμενος τον Νέο Εθνικό Διοικητή στο κτίριο Φάρος όπου εδρεύει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι σήμερα το νέο μέλος της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεισφορά του στο έργο μας θα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη συγκυρία για  την Πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες, αλλά είμαι βέβαιος ότι η προσφορά του θα είναι καθοριστική, ώστε να αντιπαλέψουμε μαζί όλα τα εμπόδια της πανδημίας και τις προκλήσεις που θέτει ενώπιόν μας η κλιματική κρίση, αλλά και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων. Εύχομαι στον νέο Εθνικό Διοικητή καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή του».

ggpp dimakogiannis

Ποιος είναι ο Θεοδόσιος Δημακογιάννης

Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, γεννήθηκε το 1965 στο Αιγάλεω Αττικής. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Το 1988 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1993 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Ιστιαία, στη Σάμο, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες Π.Σ. σε Αθήνα και Πειραιά. Επί επτά χρόνια υπηρέτησε ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (199), ενώ το 2009 διετέλεσε Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών.

Το 2013 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), ενώ το 2014 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή του ΕΣΚΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2016 ανέλαβε καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης στους μεγάλους σεισμούς του Αιγίου και της Αττικής το 1999, καθώς και σε επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και επιτήρηση της Πανελλαδικής Άσκησης «Προμηθέας», καθώς και της Πανευρωπαϊκής Άσκησης «EVITA» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ επίσης συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Μέθοδοι Εκπαίδευσης», το οποίο διδάσκεται στη Σχολή Πυροσβεστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης