Τετάρτη, 16 Οκτ.
24oC Αθήνα

«Μας γαζώνουν», φώναζε ο φρουρός της πρεσβείας την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης – Αγωνία για το επόμενο χτύπημα του “ΟΛΑ” – ‘Εχουν εκτοξευτήρα RPG!

«Μας γαζώνουν», φώναζε ο φρουρός της πρεσβείας την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης – Αγωνία για το επόμενο χτύπημα του “ΟΛΑ” – ‘Εχουν εκτοξευτήρα RPG!

– Φόβοι για νεο μεγάλο χτύπημα μετά τις απανωτές εμφανίσεις των ενόπλων οργανώσεων
– Έκτακτη σύσκεψη το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
– Ανησυχούν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής μετά το τυφλό χτύπημα τα ξημερώματα στην ισραηλινή πρεσβεία
– Ίδια με την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη πριν από ένα χρόνο τα καλάσνικοφ που “γάζωσαν” το κτήριο της πρεσβείας
– Όλο το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ

“Οι απανωτές εμφανίσεις των ένοπλων οργανώσεων προμηνύουν μεγάλο χτύπημα και δεν μπορούμε να μην υπολογίζουμε ότι η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” εκτός από Καλάσνικοφ, διαθέτει και εκτοξευτήρα τύπου RPG”.

Με αυτά τα λόγια σκιαγραφεί την συνέχεια της δραστηριότητας των τρομοκρατικών ομάδων μετά το χτύπημα στην Ισραηλινή Πρεσβεία, και μάλιστα 48 ώρες έπειτα από την “προβληματική” βόμβα σε Τράπεζα του Χαλανδρίου, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των ερευνών για το λεγόμενο Ελληνικό “Αντάρτικο Πόλης”.

Άλλωστε αυτό ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα που συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι βάσιμες υποψίες τις Αντιτρομοκρατικής για την ταυτότητα της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν άμεσα από την βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους 54 κάλυκες των δυο Καλάσνικοφ που άφησαν πίσω τους οι δράστες, οι οποίοι “γάζωσαν” τα ξημερώματα ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια στην Αττική. Την Ισραηλινή Πρεσβεία και μάλιστα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής.

Τα ίδια όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2013, όταν πέντε μαυροντυμένα πεζά άτομα πυροβόλησαν το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι, και την ευθύνη τις ενέργειας είχε αναλάβει η συγκεκριμένη οργάνωση. Η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.

Πλέον το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης ποιο θα είναι, με ποιο στόχο και με τι οπλισμό, καθώς αποδεδειγμένα οι τρομοκράτες διαθέτουν και ρουκετοβόλο RPG.

Το χτύπημα

Οι δείκτες των ρολογιών έδειχναν 03:10 τα ξημερώματα όταν άρχισαν να κροταλίζουν τα δυο Καλάσνικοφ στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, απέναντι από το κτήριο που στεγάζεται η Ισραηλινή Πρεσβεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι ένοπλοι κινούνταν με ένα όχημα τύπου Βαν και εμφανίστηκαν απέναντι από την Πρεσβεία, βγαίνοντας αντίθετα στο παράδρομο της Λεωφόρου από την οδό Αλεξάνδρου Σώχου, παράλληλη της Κατεχάκη.

Η πλαϊνή συρόμενη πόρτα του Βαν άνοιξε και δυο άτομα, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, άρχισαν να βάλλουν με ριπές εναντίον του κτηρίου τις πρεσβείας, προκαλώντας υλικές ζημιές σε παράθυρα και τοίχους.

Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός φρουρός της Πρεσβείας έπεφτε στο κουβούκλιο του για να προφυλαχθεί από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή και παράλληλα μέσω του ασυρμάτου φώναζε στο κέντρο επιχειρήσεων: “μας γαζώνουν”.

Οι ένοπλοι αφού άδειασαν τις δυο γεμιστήρες των Καλάσνικοφ, έκλεισαν την συρόμενη πόρτα του οχήματος και διέφυγαν, είτε προς τα στενά του Χαλανδρίου είτε προς το περιφερειακό του Γαλατσίου εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό που είχαν προκαλέσει στους φρουρούς τις Πρεσβείας.

Στην Αντιτρομοκρατική δεν θεωρούν καθόλου τυχαία την επιλογή των τρομοκρατών να χτυπήσουν την πρεσβεία, την στιγμή που η Αττική πλήττονταν από σφοδρή νεροποντή

Δηλαδή, οι πληροφορίες που γίνονται γνωστές από την ΕΛ.ΑΣ για την δίοδο διαφυγής των τρομοκρατών είναι συγκεχυμένες καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί κάτι τέτοιο. Το μόνο που θεωρούν σίγουρο οι αστυνομικοί από μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους είναι η ομάδα υποστήριξης τον ένοπλων που επέβαιναν σε δυο μοτοσυκλέτες. Δυο αναβάτες στην μια, ένας στην δεύτερη.
Επίσης στην Αντιτρομοκρατική δεν θεωρούν καθόλου τυχαία την επιλογή των τρομοκρατών να χτυπήσουν την πρεσβεία, την στιγμή που η Αττική πλήττονταν από σφοδρή νεροποντή.
Επίσης και κατά πάγια τακτική τις “Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών”, δεν αφήνουν πίσω τους τα μέσα που χρησιμοποιούν για την διαφυγή τους με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική για την συγκεκριμένη οργάνωση να μην έχει στα χέρια της ούτε μισό αταυτοποίητο αποτύπωμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε