Ελλάδα

Νικόλαος Βασιλείου: Ποιος ήταν ο επισμηναγός που σκοτώθηκε στην Αρκαδία

Το νήμα της ζωής του κόπηκε το πρωί της Τρίτης 28.08.2018. Ο Νικόλαος Βασιλείου, κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου Τ-2 Buckeye που συνετρίβη στο χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας, ανασύρθηκε νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Νικόλαος Βασιλείου ήταν 37 ετών, παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Θεωρούνταν εμπειρότατος χειριστής, αφού μαζί με τον συγκυβερνήτη του είχαν σχεδόν 2.500 ώρες πτήσεις.

Ο θάνατός του βυθίζει στο πένθος όσους τον γνώριζαν. Ανάμεσα τους τους κατοίκους του χωριού Ζάρκα στην Εύβοια, απ’ όπου καταγόταν ο άτυχος επισμηναγός.

Όταν λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye συνετρίβη στην Αρκαδία, ο Νικόλαος Βασιλείου δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του αλεξιπτώτου. Εντοπίστηκε νεκρός στο σημείο του δυστυχήματος και η Πολεμική Αεροπορίας θρηνεί ακόμη ένα εκλεκτό μέλος της.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: «Ξέρουν ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο – Κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά
«Η ανάκριση δεν γίνεται για να πείσουμε τον κόσμο αν υπάρχει παράνομο ή όχι φορτίο. Η ανάκριση γίνεται για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο προειδοποιεί ο Τσατραφύλλιας
Οι τρεις γεωγραφικές εστίες που θέλουν προσοχή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια
Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Πάρο
Η Ματίνα Παγώνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε Βαρτζόπουλο και Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδέχεται τις προσωπικές της ευθύνες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των γιατρών που οδήγησαν στο δυσμενές για την παράταξή της αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οφείλεται και στην εμπλοκή του ονόματός της σε υπόθεση ρουσφετιού
Η Ματίνα Παγώνη