Site icon NewsIT

Νίκος Δένδιας για φρεγάτα «Ψαρά»: Θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη

19.06.2024 | 11:33
Νίκος Δένδιας για φρεγάτα «Ψαρά»: Θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη

Για την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (19.6.24) μετέβη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για να μιλήσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Όπως έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) επισκέφθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα, τη φρεγάτα «Ψαρά», η οποία αναλαμβάνει το έργο της φρεγάτας «Ύδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες».

 «Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ Θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, προς υπεράσπιση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και υπογραμμίζοντας τον διευρυμένο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα. Ευχήθηκα στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ασφαλή επιστροφή», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο Προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

Πλάνα από τον απόπλου

Όπως αποκάλυψε το OnAlert.gr, αποστολή της φρεγάτας είναι η συνοδεία εμπορικών πλοίων ευρωπαϊκών συμφερόντων, τα οποία θα κινούνται σε ομάδες στον Κόλπο του Άντεν από και προς τα Στενά Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Ο απόπλους της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» από τη Σαλαμίνα - Μέρος 2ο

Ωστόσο, η φρεγάτα «Ψαρά» θα κινείται πλέον σε μεγαλύτερη απόσταση, από τα εμπορικά πλοία, σε σχέση με τον τρόπο που επιχειρούσε η «Ύδρα», ώστε να έχει μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης στην αντιμετώπιση των απειλών όπως UAV, βαλλιστικοί πύραυλοι αλλά και μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, τα οποία χρησιμοποιούν ο Χούθι όλο και περισσότερο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version