Τετάρτη, 17 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Νόνικα Γαληνέα: Το βίντεο – αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τον ένα χρόνο από τον θάνατό της

Νόνικα Γαληνέα: Το βίντεο – αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τον ένα χρόνο από τον θάνατό της
NDPPHOTO

Σαν σήμερα (03.06.2024) πριν από ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή η θρυλική ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα. Μέσα από ένα αφιερωτικό βίντεο η Φίνος Φιλμ τίμησε την Ελληνίδα ηθοποιό για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

 Σε ηλικία 85 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή η Νόνικα Γαληνέα, πέρσι και με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατό της, η επίσημη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο Instagram ανέβασε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ηθοποιού από ταινίες που είχε παίξει. Η ίδια έφυγε από τη ζωή το 2023, λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά της, τα οποία ήταν στις 8 Ιουνίου.

Στο κλιπ φαίνονται σκηνές από τις ταινίες «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου».

«Ηθοποιός με αριστοκρατική φυσιογνωμία, η Νόνικα Γαληνέα, αγάπησε το θέατρο κι αφιερώθηκε ολόψυχα σ’ αυτό. Σήμερα, έναν χρόνο μακριά της, τη θυμόμαστε μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου», έγραψε η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Η πορεία της στο «σανίδι» ξεκίνησε το 1963 μετά από εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης, εκεί όπου έπαιξε και την πρώτη της παράσταση η οποία ήταν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Εκεί συνεργαζόταν με «τέρατα» του θεάτρου όπως ο Κάρολος Κουν, ο Δημήτρης Χορν, η Κατίνα Παξινού, ο Αλέξανδρος Μινωτής, ο Δημήτρης Μυράτ κ.α.

Έχει συνεργαστεί επίσης με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Stuart Burge, ο Διονύσης Φωτόπουλος κ.α.

Ένα μεγάλο διάστημα της ζωής της έχει ζήσει στο Λονδίνο. Έχει μεταφράσει 17 θεατρικά έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί.

Έχει εκδώσει την αυτοβιογραφία της σε βιβλίο με τίτλο «Η ζωή μου», όπως και το βιβλίο «Επέστρεφε».

Το 2006, βραβεύτηκε με το έπαθλο «Κυβέλη» για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις