Site icon NewsIT

Νοσοκομείο Κιλκίς: Καταγγελία για σωρεία κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς – Τρεις πέθαναν

22.07.2024 | 15:35
Νοσοκομείο Κιλκίς: Καταγγελία για σωρεία κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς – Τρεις πέθαναν

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου", στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνοντας λόγο για διασπορά κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία 12 ασθενείς στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία στεγάζεται σε κτίριο του 1938 και παρουσιάζει πολλά προβλήματα- προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και τρεις από αυτούς δυστυχώς κατέληξαν.

«Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι επισημαίνουν πως το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Παθολογική Κλινική είναι εντελώς ακατάλληλο για την τήρηση κανόνων υγιεινής, ενώ ταυτόχρονα το νοσοκομείο είναι και υποστελεχωμένο.

«Η Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938 και οι ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, το οποίο ευνοεί την διασπορά και  που επανειλημμένα λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς τραυματισμούς», τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

«Σας ενημερώνουμε ότι αφότου έκλεισε το τμήμα Covid-19 στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στην Παθολογική κλινική, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί σε Covid-19.

Από αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν. Η Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938 και οι ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, το οποίο ευνοεί την διασπορά και  που επανειλημμένα λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς τραυματισμούς.

Οριστική πλέον είναι η κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής λόγω της υποστελέχωσης που παρουσιάζει μετά τις συνταξιοδοτήσεις 3 παθολόγων και τις παραιτήσεις άλλων 3, ενώ έχει απομείνει μόνο η Διευθύντρια που απουσιάζει για προσωπικούς λόγους.

Τα εφημεριακά κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλες δομές του Νομού Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, σε ένα Νοσοκομείο όπου ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του ιατρικού προσωπικού».

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version