Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Novartis: “Βόμβες” στην κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου

Novartis
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Σε χρόνο – ρεκόρ έφτασαν από την Εισαγγελεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου σχετικά με πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Οι δύο καταθέσεις, των κ. Γιάννη Στουρνάρα και της κυρίας Ράικου, έφτασαν στην Βουλή το απόγευμα της Τρίτης, 24.09.2019, αμελλητί και δεν έρχονται ως νέα δικογραφία αλλά ως συμπληρωματικές της δικογραφίας που σχηματίσθηκε για τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου από τις καταθέσεις των κ.κ. Σαμαρά , Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, Λοβέρδου και του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis.

Οι δύο αυτές καταθέσεις πρωτοκολλήθηκε στο ειδικό πρωτόκολλο της Βουλής και είναι διαθέσιμες ως συμπληρωματικό υλικό στους εκπροσώπους των κομμάτων για ανάγνωση, χωρίς όμως να μπορούν να λάβουν αντίγραφα.Οι μόνοι που δικαιούνται να λάβουν αντίγραφα των δύο καταθέσεων είναι οι αναφερόμενοι στην δικογραφία πουε ίναι οι κ.κ. Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος καθώς οι δύο αυτές καταθέσεις των κυρίων Σταϊκούρα και Ράικου θα ενσωματωθούν και θα συμπεριληφθούν στην υπάρχουσα δικογραφία.

Η κατάθεση της Ράικου και οι εξελίξεις που έρχονται (;) στην υπόθεση Novartis

Η κατάθεση ειδικά της κυρίας Ράικου σε σχέση με τα όσα θα αναφέρει για τον ρόλο του «Ρασπούτιν» πολιτικά αξιολογείται ως ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς όχι μόνο είναι το δεύτερο μη πολιτικό πρόσωπο που καταγγέλλει πολιτικές παρμεβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης για την υπόθεση αλλά μιας δικαστικού που είχε ενεργό συμμετοχή στην διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ως Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Επίσης, το δεύτερο στοιχείο «βαρύτητας» είναι το ότι η κυρία Ράικου φέρεται στην κατάθεσή της να έχει κατονομάζει ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» της υπόθεσης. Κάτι που δεν έκανε στις καταθέσεις τους ο κ. Γιάννης Αγγελής.

Η κυρία Ράικου, εάν αυτές οι πληροφορίες αποδειχθούν, θα είναι η μη πολιτικός «νονά» του κ. Παπαγγελόπουλου ως «Ρασπούτιν».

Παράλληλα, πολιτική αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει, εάν επιβεβαιωθούν και οι άλλες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι η κυρία Ράικου, φέρεται να έχει καταθέσει και νέα στοιχεία αλλά εμπλοκής και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο «επιτελείο»… παρεμβάσεων που είχε στηθεί για την υπόθεση της Novartis.

Η κατάθεση της κυρίας Ράικου, σε μια τέτοια περίπτωση που και κατονομάζει και έχει ισχυρά στοιχεία, αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο τόσο στην σύνταξη της πρότασης της ΚΟ της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αλλά και του βάθους… του έργου που αυτή θα έχει.

Καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενισχύουν εκείνους μέσα στη ΝΔ που θέλουν προανακριτική με καταθέσεις μαρτύρων, αντιπαράσταση εξέταση προσώπων από την δικαιοσύνη και την πολιτική και «να πάει μέχρι τέλους…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις