Site icon NewsIT

Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του ηθοποιού

16.09.2024 | 09:09
Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του ηθοποιού

Την Τρίτη (17.09.24) θα τελεστεί η κηδεία του ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή (15.09.24) σε ηλικία 85 χρονών.

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα πουν στον σπουδαίο ηθοποιό, Ντίνο Καρύδη, το τελευταίο αντίο στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα social media, ο Σπύρος Μπιμπίλας, σημειώνοντας: «Αγαπημένε μου φίλε, Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανιψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.

Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου και την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα σε αποχαιρετίσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου. Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα».

«Δεν έκρυβε μόνο ένα πολύπλευρο ταλέντο, αλλά και πολλή δουλειά»

Τα ειλικρενέστατα συλλυπητήρια για τον ηθοποιό εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σημειώνοντας πως «η απώλεια του Ντίνου Καρύδη, μας στερεί από έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο με αρχές αλλά και έναν πολυδιάστατο ηθοποιό, με μακρόχρονη και γόνιμη πορεία. Δοκιμάστηκε, από πολύ νέος, στο θέατρο, με επιτυχία σε μια ευρύτατη γκάμα ρόλων, προερχόμενων από το κλασικό έως και το σύγχρονο ρεπερτόριο, υπηρετώντας τους πιστά και αφοσιωμένα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα εκφραστικά του μέσα και χαρίζοντας, με το πλούσιο ταλέντο του, ερμηνείες που δίκαια τον καθιέρωσαν».

«Δημιούργησε, το 1983, το Θέατρο «Ελεύθερη Αυλαία», με την ηθοποιό και σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου και συναδέλφους του, επιδιώκοντας να αναμετρηθεί με απαιτητικά κείμενα και δυσκολοερμήνευτους ρόλους. Η ωριμότητά του στη σκηνή και την οθόνη έμοιαζε πάντοτε φυσική. Ωστόσο, έκρυβε, όχι μόνον ένα πολύπλευρο ταλέντο, αλλά και πολλή δουλειά, αφοσίωση και μεγάλη εμπειρία. Με την ίδια φυσικότητα που ερμήνευε τους θεατρικούς ρόλους, εμφανίστηκε επανειλημμένα, αλλά επιλεκτικά, και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κερδίζοντας την αναγνώριση του κοινού.

Στη σύζυγό του Τζούλια και την κόρη του Σμαράγδα, αγαπημένες συμπαραστάτριές του, στη ζωή και την Τέχνη, στους φίλους και τους συναδέλφους του, απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια», κατέληξε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version